INGREDIENTS:
- 2 tasses de quinoa
- Un rajolí d’oli
- 1/2 litre de llet vegetal
- 2 cullerades de panela
- 1 branca de canyella
- Pell de taronja
- Llavors de cardamom
- 2-3 claus d’olor
- 1/2 tassa de panses
- 1 tassa de llavors o fruits secs
(pipes de gira-sol, de carbassa, sèsam, pistatxos crus, ametlla, avellana, sèsam... a gust de qui ho prepari)
- Canyella en pols per decorar
Posem la llet (en aquest cas de civada) en un cassola amb la branca de canyella, la pell de taronja, el cardamom, els claus i el sucre (panela) i ho deixem a foc lent durant 20 minuts perquè es barregin bé les aromes, es cola i es torna a posar a la cassola amb la quinoa. S'hi afegeixen els fruits secs o les llavors i les panses i es deixa reduir fins que s’evapori tot el líquid. Cal anar en compte i remenar constantment.
Quan estigui gairebé sec, es posa en un motlle pla i s’hi tira canyella en pols per sobre. Quan és ben fred es pot tallar en porcions.
Aquestes postres són d’origen hindú i tenen moltes varietats. A l’Índia però, les fan molt més dolces. També es pot substituir la panela per mel i la llet pot ser de coco, i enlloc dels clàssics fruits secs o llavors s’hi pot posar coco ratllat, dàtils, pastanaga ratllada... en fi que es tracta d’experimentar i gaudir en la preparació tant com en la degustació.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada