L'altre dia us ensenyava el meu especier, avui us mostro com fer un curri, bo, bo, per començar a perdre la por a aquest món tan desconegut però alhora tan apassionant com és el món de les espècies. Estic preparant una petita exposició de les seves característiques i propietats que publicaré al bloc un dia d'aquests però mentrestant, per anar fent boca, us animo a provar i experimentar, no us en penedireu.
INGREDIENTS PEL CURRI
(les espècies poden variar segons els gustos)
- Oli d’oliva
- 1 culleradeta de mostassa en gra
- 1 culleradeta de comí en gra
- 1 culleradeta de coriandre en gra
- 3 cebes
- 3 grans d’all
- 3 ó 4 cm de gingebre fresc
- 1 culleradeta de garam masala (mescla d’espècies hindú) o curri
- 1 culleradeta de coriandre en pols
- 2 culleradetes de cúrcuma en pols
- 3 cullerades de concentrat de tomàquet
- 3 cullerades de iogurt grec o natural
- 1 got d’aigua
- coriandre fresc
I com que una imatge val més que 1000 paraules...
El curri en imatges...
I com que una imatge val més que 1000 paraules...
El curri en imatges...
1. Un rajolí d'oli a la paella i torrem les llavors: coriandre, mostassa, comí... amb molt de compte que no es cremin |
2. Amb la mà de morter piquem el gingebre i l'all |
3.A la paella on hi tenim les llavors torrades hi sofregim la ceba fins que estigui tova, llavors hi afegim la picada d'all i gingebre |
4.Seleccionem les verdures que hi volem posar, en aquest cas carabassa i cols de Brusel·les |
5, Afegim les verdures tallades a la paella amb la ceba i les deixem fins que estiguin cuïtes |
6. Afegim les espècies en pols: cúrcuma, clau, comí, canyella... amb generositat! |
7. Ah!!! Descobrim uns quants cigrons a la nevera que ens havien sobrat del dia abans, o llenties, o arròs o qualsevol altra cosa... |
8. Els afegim a la cassola, en aquest cas paella i els barregem bé amb les verdures |
9. Tomàquet fregit (de confiança, com ara Cal Valls, si no l'hem fet nosaltres) i iogurt natural, grec o pels vegans de soja. |
10. Hi posem tres cullerades de tomàquet i dues de iogurt i ho barregem tot ben barrejat |
11. Per últim hi tirem un got d'aigua i ho deixem coure uns 5-10 minu. Vigilem que no es begui tot el líquid, és més bo una mica caldoset. |
Es pot fer amb qualsevol altra verdura; s’hi pot afegir patates, enlloc de cigrons s’hi poden posar llenties, soja verda o qualsevol altre llegum i fins i tot s’hi poden posar ous durs que queden boníssims.
Si us agrada picant, hi podeu posar "bitxo", caiena, o qualsevol altra espècie picant. Les que aquí he esmentat, si no es posen en grans quantitats, no piquen.
Acompanyat de qualsevol cereal: arròs, mill, quinoa, kamut... és un plat complet i equilibrat per a tota la família.
SALUT I BONS ALIMENTS!
Acompanyat de qualsevol cereal: arròs, mill, quinoa, kamut... és un plat complet i equilibrat per a tota la família.
SALUT I BONS ALIMENTS!
Ara ja ho veig bé! ;-)
ResponElimina