dimecres, 9 de març de 2011

Macarrons integrals d'espelta

Per aquelles persones que no toleren bé el blat i no volen renunciar a un bon plat de pasta, l'espelta és una bona opció.

Ingredients:


- Macarrons d’espelta
- Ceba
- All
- Tomàquet triturat natural
- Bolets secs, en aquest cas de "Comerç just" 
- Herbes aromàtiques, en aquest cas romaní i orenga de la terrassa de casa.

En primer lloc posarem els bolets secs amb aigua durant uns 10 minuts per rehidratar-los. Evidentment es pot fer amb qualsevol altre tipus de bolets, i si són frescos, encara millor.
 
Mentrestant posarem un rajolí d’oli a la paella i hi afegirem la ceba i l’all (poden ser tendres o secs) i quan estiguin estovats hi afegirem els bolets. Ho deixarem sofregir bé i llavors hi tirarem el tomàquet triturat i les herbes aromàtiques.

En una olla a part hi posem aigua al foc i deixem que arrenqui el bull, llavors hi tirem els macarrons i els deixem bullir 8 minuts.

Si veiem que el sofregit ens queda una mica eixut, perquè hi hem posat poc oli (cosa recomanable) hi podem afegir un cullerot de l’aigua de bullir els macarrons.

Es colen els macarrons i es barregen amb la salsa.



Els que mengeu làctics, hi podeu posar formatge ratllat per sobre i els vegans proveu a posar-hi llavors de sèsam, en tots dos casos, estan boníssims.
-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada