dimarts, 27 de novembre de 2012

Chop suey de seitan i verdures


Chop suey de seitan amb verdures al wok

Wok de chop suey de seitan i verdures



Ingredients:

  • 250 gr. de seitan
  • Un manat de cebes tendres
  • Un manat d’alls tendres
  • 2-3 pastanagues
  • Un bon grapat de brots de soja germinada
  • 200 gr. de xíitake
  • 2-3 cullerades de tamari (salsa de soja)
  • Una culleradeta de kuzu*


En primer lloc tallarem el seitan a tiretes (o a gust de cadascú) i el passarem pel wok (o paella) amb unes gotetes d’oli d’oliva, el reservarem i amb el mateix oli saltarem les cebes tendres, tallades a quarts, els alls tendres i les pastanagues a rodanxetes, durant uns minuts amb el foc ben viu, a continuació hi afegirem els xíitakes i els brots de soja, ho saltarem tot ben bé un parell de minuts més i llavors hi afegirem el kuzu dissolt amb mig gotet d’aigua i un bon raig de tamari, i ho deixarem uns 2-3 minuts més, llavors ho traurem del foc.

El Kuzu és el midó que s’obté de l’arrel d’una planta trepadora “la Pueraria” que creix a la Xina i al Sud dels Estats Units. Té moltes propietats medicinals: ajuda a baixar la febre, regula l’intestí, ajuda a combatre la gastroenteritis, també s’usa pel tractament de la bronquitis i la tos, etc. A la cuina és un excel·lent espessant per cremes, sopes, guisats, etc. Pot substituir perfectament la famosa “maicena” i té moltes més propietats

1 comentari:

  1. Hola!
    L'hem provat de fer a casa amb els ingredients que teníem més a mà i ens ha quedat boníssim! Hem compartit l'experiència aquí: http://mestressadecasa.wordpress.com/2012/12/02/chop-suey-de-seitan-amb-verdures/
    Segur que repetim!
    :-)

    ResponElimina