dijous, 18 d’abril de 2013

Crema de pastanaga i taronja



 
 
INGREDIENTS
  • Pastanagues
  • Ceba
  • Porro
  • Oli
  • Sal
  • Pebre
  • El suc d’una taronja
  • Pell de taronja picada


 
 
 
 
 
 
En una cassola hi posem un rajolí d’oli per sofregir la ceba i el porro, a continuació hi aboquem les pastanagues tallades i les hi deixem un parell de minuts. Llavors ho cobrim d’aigua i ho fem bullir uns 10 minuts, o fins que les pastanagues estiguin toves. Ho triturem i hi aboquem el suc d’una taronja.

 
En el moment de servir tirem la pell de la taronja picada per sobre.


La pell de la taronja, sempre que sigui ecològica, la podem deixar assecar i triturar amb un molinet elèctric i desar en un pot de vidre, assegurant-nos que no tingui gens d’humitat. Serveix per aromatitzar sopes, amanides, guisats, compotes etc. Si no en tenim de seca la podem utilitzar fresca i consumir-la al moment.

 

 

 

3 comentaris:

  1. Que bona! la preparació que heu fet és excel·lent. I això de triturar la pell de taronja ecològica també em sembla molt bona idea per aprofitar-ho tot! Petons

    ResponElimina
  2. Té una pinta excel.lent. Provaré de fer-la. També em sembla molt bona idea això de triturar la pell, jo compro taronges ecològiques i així les podré aprofitar del tot. Gràcies!

    ResponElimina

  3. La veritat és que la pell de taronja (i la de mandarina) seca, dóna molt de joc, pels pastissos, per sopes i cremes, i ara que ve el bon temps, a les amanides hi dóna un toc refrescant molt bo.

    Gràcies, noies pels vostres comentaris!

    ResponElimina