dimarts, 16 d’abril de 2013

Amanida de bulgur amb espinacs frescos i vinagreta de cítrics amb herbes aromàtiques i flors de sàlvia


Ingredients:

  • Una tassa de bulgur bullit (o qualsevol altre cereal)
  • Un grapat d’espinacs crus
  • Mig alvocat
  • Mitja ceba tendra
  • Maduixes o qualsevol fruita de temporada
  • Nous crues

Gelatina de fruita (opcional)

Per la vinagreta:
  • El suc de mitja  taronja
  • El suc de mitja llimona
  • Una cullerada de menta fresca
  • Una cullerada de coriandre fresc
  • Una cullerada de julivert fresc
  • Una cullerada d’oli d’oliva
  • Un polsim de sal o tamari
  • Flors de sàlvia
En un bol hi posarem, en primer lloc, el bulgur bullit. A continuació hi anirem afegint, per aquest ordre, la ceba tallada ben petita, els espinacs tallats a tires ben fines, l’alvocat tallat a daus petits, la fruita que tinguem a mà, tallada be n petita i, si en tenim, tallets petits de gelatina de fruita feta amb agar agar (veieu receptes en aquest mateix bloc),per acabar les nous crues (o fruit sec que tinguem)
Per fer la vinagreta, tallarem les herbes petites (tret de les flors de sàlvia) però sense que arribin a posar-se negres, llavors les barrejarem amb la resta d’ingredients.
Tirarem la vinagreta per sobre i decorarem amb les flors de sàlvia.
Una amanida refrescant i plena de vida!

2 comentaris:

  1. Quina amanida més sana! I fa una pinta... és perfecta per aquest temps tan primaveral que tenim! Una abraçada!

    ResponElimina
  2. Hola, Ester,
    Sí, la veritat és que és molt bona i saludable, i les herbes aromàtiques li donen un toc primaveral.

    ResponElimina