dimecres, 9 de març del 2011

Pakoras de coliflor

No cal dir que el fregit no és, precisament, el millor tipus de cocció per la nostra salut, de fet l’hauríem de restringir al màxim possible, però molt de tant en tant, a qui no li ve de gust unes croquetes, uns bunyols o unes patates fregides?

Avui, com cada dimecres, a casa, toca netejar nevera per deixar pas a les verdures fresques que ens esperen a la cooperativa. En mirar el calaix de les verdures he vist una coliflor tota trista que reclamava la meva atenció, així que he pensat en tallar-la en flors petitones i fer-ne pakoras. Normalment les acompanyo amb altres verdures tipus ceba, pastanaga, brócoli... ah! i a l’estiu les faig de pebrot, albergínia, carbassó, etc... però, com us deia, avui és el dia més trist per la meva pobra nevera i només hi he trobat coliflor. De tota manera ha quedat exquisida!

Ingredients:



-     Coliflor (o qualsevol altra verdura de temporada)
-     Farina, en aquest cas és de cigrons.
-     Aigua
-     Espècies: curri, cúrcuma...
-     Coriandre fresc

En un bol s’hi posa la farina, es barreja amb les espècies i el coriandre fresc (o julivert) i es va afegint aigua fins que aconseguim una crema no molt espessa, llavors hi arrebossem  les verdures. Tradicionalment els hindús per fer pakoras  fan servir farina de cigró, però us asseguro que amb farina d’espelta per ex. surten igual de bones.

El fet de barrejar la farina amb aigua evitem que se’ns cremi l’oli i que les verdures quedin olioses.

Preparem una paella amb força oli ben calent (després el podem aprofitar perquè queda completament net). Anem fregint les pakoras de mica a mica fins que quedin ben torradetes.


Salut i a gaudir-ne!

6 comentaris:

  1. Bruc, segur que no te'n penediràs, estaria bé saber què t'han semblat. Salut!

    ResponElimina
  2. Les pakores es un dels plats exòtics més fàcils de fer i el resultat es excel·lent

    ResponElimina
  3. Ja m'ho penso, ja. Potser te les vaig fer jo, Lluís? Ha, ha, ha...

    ResponElimina
  4. no les he provat però tenen molt bona pinta algu ho havia de dir

    ResponElimina