Chop suey
de seitan amb verdures al wok
Wok de chop suey de seitan i verdures |
Ingredients:
- 250 gr. de seitan
- Un manat de cebes tendres
- Un manat d’alls tendres
- 2-3 pastanagues
- Un bon grapat de brots de soja germinada
- 200 gr. de xíitake
- 2-3 cullerades de tamari (salsa de soja)
- Una culleradeta de kuzu*
En primer lloc
tallarem el seitan a tiretes (o a gust de cadascú) i el passarem pel wok (o paella) amb unes gotetes d’oli d’oliva, el reservarem i amb el mateix oli saltarem
les cebes tendres, tallades a quarts, els alls tendres i les pastanagues a rodanxetes,
durant uns minuts amb el foc ben viu, a continuació hi afegirem els xíitakes i
els brots de soja, ho saltarem tot ben bé un parell de minuts més i llavors hi
afegirem el kuzu dissolt amb mig gotet d’aigua i un bon raig de tamari, i ho
deixarem uns 2-3 minuts més, llavors ho traurem del foc.
* El Kuzu és el midó
que s’obté de l’arrel d’una planta trepadora “la Pueraria” que creix a la Xina
i al Sud dels Estats Units. Té moltes propietats medicinals: ajuda a baixar la
febre, regula l’intestí, ajuda a combatre la gastroenteritis, també s’usa pel
tractament de la bronquitis i la tos, etc. A la cuina és un excel·lent
espessant per cremes, sopes, guisats, etc. Pot substituir perfectament la
famosa “maicena” i té moltes més propietats
Hola!
ResponEliminaL'hem provat de fer a casa amb els ingredients que teníem més a mà i ens ha quedat boníssim! Hem compartit l'experiència aquí: http://mestressadecasa.wordpress.com/2012/12/02/chop-suey-de-seitan-amb-verdures/
Segur que repetim!
:-)