dimecres, 16 de febrer del 2011

La nostra societat està malalta

Els que ens considerem naturistes, pensem que si el nostre organisme es queixa, emmalalteix, la primera cosa que hem de fer és aturar-nos i pensar què estem fent malament: com ens alimentem, amb quin nivell d'estrès vivim, quin és el grau de satisfacció en la nostra manera de viure, etc. Aquesta valoració, si la fem conscientment, ens ha de fer adonar que potser l'únic remei als nostres mals és una profunda transformació i, sobretot, ens ha de fer veure que no hauríem de tornar a caure en els mals hàbits que ens han fet emmalaltir.
Podríem aplicar aquests símils a la nostra societat? Podrien els nostres governants aturar-se a pensar que potser aquesta crisi mundial, provocada per un capitalisme desaforat, que s'ha sortit de mare, no és més que un símptoma que ens indica que, efectivament, la nostra societat està malalta i que hauríem de canviar alguna cosa i no repetir els mateixos patrons?
Afortunadament, cada dia hi ha més veus crítiques que contrastren amb el pensament únic que se'ns imposa a través dels mitjans oficials i oficialistes i més col·lectius socials que treballen en el camí d'un canvi profund de la nostra societat.
Un dels objectius d'aquest bloc és, precisament, anar esmentant mica a mica, molts d'aquests col·lectius i models de transformació per ajudar, si més no, a donar a conèixer alternatives.
Vaig voler començar per la banca ètica com a alternativa a la banca convencional (un dels grans mals de la nostra societat). Us animo, si més no, a dedicar-hi uns minuts a recórrer els diferents webs on s'expliquen els objectius i la finalitat de cadascuna d'elles i que són ja una realitat a casa nostra.
Avui us adjunto un vídeo de l'Arcadi Oliveras, una de les veus més crítiques i més assenyades que tenim al nostre país, on ens parla del Decreixement. Sí, ja som molts els que pensem que la nostra societat no pot créixer més, no ha de créixer més. Estem esgotant el planeta de recursos i ens estem creant falses necessitats materials cada dia. Ens cal realment tot el que tenim?  Espero que ens ajudi a tots plegats a reflexionar.
Si us ha interessat el tema, us animo a llegir l'entrevista de Serge Latouche, veritable pare del Decreixement, seguint el bloc del COOP'57 que trobareu als blocs que jo segueixo.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada