dimarts, 1 de febrer del 2011

Cereal bullit

“CEREAL BULLIT”

Arròs integral, mill, quinoa, cuscús...

Per començar aquests serien els cereals més senzills de preparar que hauríem de tenir sempre a la nevera i que ens permetran elaborar una gran varietat de plats.

Per preparar-lo primer l’hem de rentar (el posem en un bol amb aigua, el freguem amb les mans i el colem, abans però haurem pres la mida en sec), el posarem en una olla i hi afegirem el doble d’aigua, és a dir, per una mida de cereal, dues mides d’aigua. Deixarem que arrenqui el bull i amb el foc lent taparem l’olla i no apagarem el foc fins que no s’hagi begut tota l’aigua, després el deixarem refredar a la mateixa olla i el guardarem a la nevera (s’aguanta bé fins a 5 dies). Això ens serveix d’excusa per tenir-ne sempre a la nevera i utilitzar-lo en mil i una ocasió (amanida, croquetes, postres com ara arròs amb llet amb fruits secs i espècies, etc.. etc..).

Consell per aquells que no disposeu de temps durant la setmana: Dedicar un dia (diumenge, per ex.) a cuinar dos o tres cereals que ens serviran per confeccionar diferents plats al llarg de setmana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada