Es pot trobar com a filaments (aquelles algues transparents que ens trobem a les amanides dels restaurant xinesos) o bé amb flocs que s’utilitzen, entre altres coses, com a espessants i gelatinosos. És un bon aliat en la preparació de postres saludables, el més usual seria la gelatina de fruites, us explico la que vaig fer ahir.
GELATINA DE PERA I NOUS
INGREDIENTS:
- 2 peres
- 3 nous
- 250 ml. de suc de poma
- 3 cullerades de concentrat de poma
- 1 cullerada de flocs d’agar-agar
Gelatina de pera i nous |
Tallem les peres a daus i pelem les nous i ho posem en un motlle. Mentrestant posem el suc de poma i el concentrat al foc. Quan arrenqui el bull hi tirem la cullerada d’agar agar, ho deixem durant vuit minuts, remenant de tant en tant per dissoldre-ho bé. Llavors cobrim la pera i les nous i ho deixem refredar.
Evidentment es pot fer amb qualsevol fruita, com més acolorida sigui més vistosa quedarà la gelatina, en aquest cas però, tenia excedents de peres i les havia d’utilitzar. El suc de poma i el concentrat permeten obtenir una gelatina dolça sense afegir ni sucre ni cap altre edulcorant, a més està boníssim!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada