Al taller de cereals a través del "Viatge nutritiu pel ingredients" vam fer unes postres delicioses, nutritives i ben saludables, i el que és millor, facilíssimes de fer. Es tracta d'un pastís de coco amb sèmola de blat (semolina) i endolcit amb xarop d'atzavara.
Ara que venen aquest dies en que els dolços prenen protagonisme, us aconsello fugir del sucre i dels dolços pesats que, lluny d'endolcir-nos la vida, poden amargar la nostra salut.
- 200 gr. de semolina o polenta
- 400 ml. de llet de coco o liquat vegetal (d’arròs, civada...)
- Tres cullerades de xarop d’atzavara
- Pell d’una taronja o llimona
- Un trosset de gingebre fresc ratllat
- Una branqueta de canyella
- Dues cullerades de concentrat de poma
- 50 gr. de coco ratllat
Preparació:
Posarem la llet de coco (o
el liquat vegetal) al foc juntament amb el xarop d’atzavara, la pell de
taronja, el gingebre i la canyella, esperarem que arrenqui el bull, llavors amb
el foc ben baix, anirem incorporant la semolina fins que s’integri completament
a la llet. Cobrirem la base d’un motlle amb el concentrat de poma i hi abocarem
la semolina. Un cop ben aplanada ho deixarem refredar. Quan ho desemmotllem hi posarem
el coco ratllat per sobre per decorar.
Aquestes postres es poden
fer de molt diverses maneres, canviant la semolina per cuscús, quinoa o
qualsevol altre cereal bullit prèviament amb aigua i afegit després al liquat
(o llet) i posant-hi qualsevol fruita o suc de fruita que ens agradi. Podem
substituir el coco ratllat per cacau en pols, ametlla picada o qualsevol altre
fruit sec.
Sembla molt bo, Isabel! El coco sempre fa festa, a casa.
ResponEliminaSí, és molt bo i molt nutritiu, a veure si t'animes a fer-lo.
ResponEliminaUna abraçada