Un altre producte "nou", el carabassó. Ja el tenim aquí i podem començar a gaudir de la seva frescor i versatilitat a la cuina.
Avui volia degustar el seu sabor en cru per això he preparat aquest carpaccio tan bo.
Ingredients:
- Un carabassó
- Sal
- Un grapat d'anacards
- 2 tomàquets secs confitats en oli d'oliva*
- 1 pebrot del "piquillo"
- Herbes aromàtiques: orenga, menta, julivert i sàlvia (o les que tinguem a mà)
- Oli
- Reducció de vinagre de mòdena (opcional)
Carpaccio de carabassons amb salsa d'anacards |
Preparació:
Abans de res
posarem els anacards en remull un mínim de mitja hora, just que els cobreixi l’aigua,
mentrestant tallarem els carabassons a rodanxes molt fines, si tenint mandolina
perfecte, si no ho podem fer amb un ganivet ben esmolat i els deixarem escórrer
en un colador
Per fer la salsa posarem
els anacards i l’aigua juntament amb els tomàquets secs en oli, el pebrot de “piquillo” i les
herbes aromàtiques i ho triturarem tot.
Per muntar el plat,
eixugarem les rodanxes de carabassó amb un drap de cuina i les anirem posant en un plat. Una capa de carabassons i
una capa de la salsa, quan tinguem el plat acabat ho amanirem amb oli d’oliva i
amb la reducció de Mòdena o vinagre balsàmic. Ho podem decorar amb unes fulles de
cibulet.
* El tomàquet sec, un cop rehidratat es conserva en oli d'oliva i té multitud d'aplicacions a la cuina.
* El tomàquet sec, un cop rehidratat es conserva en oli d'oliva i té multitud d'aplicacions a la cuina.
Molt bo, una recepta molt estiuenca :)
ResponEliminaSí, ja arriben les hortalisses d'estiu i en podem començar a gaudir.
ResponElimina