Aquesta recepta la vam fer al taller d'entrants i aperitius a René. És molt senzilla de fer i té l'avantatge que, tot i ser una mena de croqueta, no s'ha de fregir, per tant és molt saludable i apte per a tota la família. Si l'acompanyem amb una bona amanida por servir de plat principal.
Ingredients:
Per
les boletes de civada:
-
1ceba picada
- 1 all fresc picat
- Un grapadet d’espinacs frescos tallats
- Una cullerada de pinyons
- Una cullerada de panses
- Dues cullerades de flocs de civada
- Una cullerada de miso
- Sèsam torrat (opcional)
Boletes de civada amb "chutney" de fruites |
-
Mig quilo de fruita variada de temporada (o una sola fruita)
- Dues cullerades de panela (sucre integral)
- Un polsim de sal
- Un rajolí de vinagre de poma o balsàmic
- Una culleradeta de gingebre ratllat
- Un polsim de “cayena” o pebre picant
- Un polsim de clau d’olor
Per fer les boletes de
civada, sofregirem la ceba i l’all, tot tallat ben petit i hi afegirem les
panses i els pinyons, els deixarem enrossir una miqueta i llavors hi posarem
els espinacs. Deixarem que es coguin uns minutets abans de posar-hi els flocs
de civada. Els deixarem coure un parell de minuts. Quan els flocs de civada
siguin ben cuits, apagarem el foc i hi afegirem el miso, remenarem ben bé per
integrar-lo a la massa. Ho traurem del foc i ho deixarem refredar abans de
formar les boletes.
Per fer el chutney, pelarem i trossejarem les
fruites i les posarem en un cassó o una olla al foc amb la resta d’ingredients.
Ho deixarem coure fins que agafi consistència de “melmelada”.
Per muntar el plat, servirem
les boletes i el chutney el podem posar per sobre o al costat.
Boletes de civada arrebossades amb sèsam |
Ideal com a entrant!!!! quina bona pinta, amb el toc del sèsam ha d'estar boníssim....
ResponElimina