Dijous vam fer la 5ena. etapa del "Viatge nutritiu pels ingredients". Era el torn de les llavors i els fruits secs, aliments imprescindibles en una alimentació natural, completa i equilibrada. Tots els fruits secs i les llavors, són fonts inesgotables de proteïnes, greixos insaturats, principalment omega-3 i omega-6, a més de minerals com el calci, magnesi o ferro, oligoelements i vitamines liposolubles, és a dir, A, E, D, K.
Us explico un parell de receptes que vam fer i que van resultar boníssimes!!
Cassoleta de fruits secs amb "formatge" vegà
Ingredients
- 1 tassa d’ametlles crues remullades
- 10-12 dàtils naturals
- Un polsim de canyella (o vainilla)
Preparació
Triturarem les ametlles, abans les haurem deixat en remull unes 6-8 hores, amb la canyella (o la vainilla) i anirem afegint
els dàtils d’un en un fins a obtenir una massa que es pugui treballar. Llavors,
amb les mans hi anirem donant la forma que més ens agradi.
"Formatge" vegà de fruits secs
Ingredients
- 2 tasses d'anacards o nous
- Una ceba petita
- 1 cullerada de llevat de cervesa
- El suc d’una llimona
- Un polsim de sal
- Un polsim de pebre
- Una culleradeta de xarop d’atzavara (sirope de àgave)
- 1/2 tassa d'oli d’oliva
- 1 tassa d’aigua
Preparació
Haurem de posar els anacards (o les nous) en remull tota la nit (o unes 8
hores com a mínim).
Posarem tots els ingredients (amb la meitat de l’aigua) en una batedora i
ho triturarem, la resta de l’aigua l’anirem afegint si ens ho demana la textura
que volem aconseguir.
Aquesta crema la podem guardar a la nevera, ben tapada, fins a una setmana.
Si volem, hi podem afegir, herbes aromàtiques, o all, o tomàquet sec, o
pebre vermell fumat...
Donarem la forma a les cassoletes i les omplirem amb el formatge.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada