dilluns, 11 de març del 2013

ESTOFAT D’AZUQUIS I CARABASSA

L'azuqui és un llegum no molt conegut a casa nostra perquè té els seus orígens al Japó però és molt valorada en la macrobiòtica per les seves propietats. Té un alt valor proteic i nutritiu i és molt digestiva. És depurativa i diürètica; ajuda en cas de retenció de líquids,  també estimula les funcions renals i cardíaques. Té moltes vitamines i minerals i és alcalinitzant.

Azuquis
 
Al darrer taller vam fer un estofat que va quedar boníssim:


INGREDIENTS
 
- 1/2 quilo d’azuquis
- 1 ceba
- 2 grans d’all
- 1 fulla de llorer
- 1 tira d’alga kombu
- Un tros de carabassa
- Sal
- Pebre
- Comí en pols
- Pebre vermell
- Un parell de tomàquets madurs
- Aigua

 
Deixarem les azuquis en remull tota la nit.

 
Estofat d'azuquis i carabassa
 
Començarem fent un bon sofregit amb la ceba, els alls sencers i sense pelar, la fulla de llorer i el tomàquet triturat o ratllat, sense pell. Quan tinguem el sofregit ben confitat, hi afegirem la carabassa tallada a daus, les azuquis i l’alga, llavors hi posarem el comí i el pebre vermell i hi afegirem aigua freda fins que ho cobreixi tot. Personalment m'agrada que quedi força caldoset. Ho deixarem coure uns 45 minuts, o fins que les azuquis estiguin ben cuites.
 


1 comentari: