L'azuqui és un llegum no molt conegut a casa nostra perquè té els seus orígens al Japó però és molt valorada en la macrobiòtica per les seves propietats. Té un alt valor proteic i nutritiu i és molt digestiva. És depurativa i diürètica; ajuda en cas de retenció de líquids, també estimula les funcions renals i cardíaques. Té moltes vitamines i minerals i és alcalinitzant.
Azuquis |
Al darrer taller vam fer un estofat que va quedar boníssim:
INGREDIENTS
- 1/2
quilo d’azuquis
- 1
ceba
- 2
grans d’all
- 1
fulla de llorer
- 1
tira d’alga kombu
- Un
tros de carabassa
- Sal
- Pebre
- Comí
en pols
- Pebre
vermell
- Un
parell de tomàquets madurs
- Aigua
Deixarem les azuquis en remull tota la nit.
Estofat d'azuquis i carabassa |
Començarem fent un
bon sofregit amb la ceba, els alls sencers i sense pelar, la fulla de llorer i el
tomàquet triturat o ratllat, sense pell. Quan tinguem el sofregit ben confitat,
hi afegirem la carabassa tallada a daus, les azuquis i l’alga, llavors hi
posarem el comí i el pebre vermell i hi afegirem aigua freda fins que ho
cobreixi tot. Personalment m'agrada que quedi força caldoset. Ho deixarem coure uns 45 minuts, o fins que les azuquis estiguin ben cuites.
Doncs s'haurà de provar, si té tantes propietats. Miraré si en trobo!
ResponElimina