dilluns, 25 de març del 2013

Crema de calçots amb salsa romesco

Què bones són les cremes!
 
A mi m'agrada fer-les amb un sol tipus de verdura perquè si en barregem moltes sempre acaben tenint el mateix gust. En podem fer de moltes varietats, segons l'època de l'any i de la "nostra nevera".
 
Ah! El més important: us asseguro que queden boníssimes sense haver d'afegir-hi cremes de llet, formatge, mantega, etc. així evitem greixos innecessaris i la nostra salut ens ho agrairà.
 
Avui us vull explicar una crema de calçots  que vam fer l'altre dia al "Segon viatge nutritiu" amb "Quilòmetre Zero", amics veterans amb els quals ja hem fet un parell de tallers de cuina agroecològica.
 
El calçot, és un ingredient de plena temporada i que pensem que només ens el podem menjar a la brasa, té tantes aplicacions com la nostra imaginació sigui capaç.
 
Aquesta és la recepta:
 
Crema de calçots amb romesco
Ingredients

  • Un manat de calçots
  • Una patata (opcional)
  • Oliva d’oliva
  • Sal
  • pebre
  • Aigua
  • Salsa romesco (recepta al llibre "Viatge nutritiu"
Fotografia cedida per en Joan Bosco, el reporter de "Quilòmetre Zero"
Elaboració
Posarem un rajolí d’oli a la cassola i hi afegirem els calçots tallats a rodanxes ben petites i la patata a daus. Ho salpebrerem i ho farem coure uns minutets. Ha de quedar ben tovet però no ha d’agafar color. Llavors hi afegirem l’aigua i ho deixarem coure uns 20 minuts. A continuació ho triturarem.
Per servir posarem un fons de la crema i ho amanirem amb la salsa romesco.
 
Senzillíssima de fer i el resultat és espectacular!!
La salsa romesco porta més feina però en podem fer en quantitat i guardar-la a la nevera. Ens aguantarà una setmaneta i la podem utilitzar per fer entrepans, per posar a les amanides, per acompanyar unes verdures...
 
 
 
 
 
 
 
 

2 comentaris:

  1. Bona idea, això de transformar els calçots en crema!

    ResponElimina
  2. Gràcies, Marina, pels teus comentaris.

    Sí!! No només els hem de fer a la brasa, els podem incorporar a la cuina com a qualsevol altre ingredient.

    ResponElimina