dimarts, 14 de febrer del 2012

Miso ecològic de producció artesanal

Dissabte passat vaig tenir ocasió d'assistir a un taller de cuina japonesa, concretament de la regió d'Okinawa. 

La Susana i l'Horacio, a banda d'ensenyar-nos a fer nigiris, (boletes d'arròs farcides de paté de miso) i dashi (sopa de miso), entre altres coses molt interessants, ens van explicar el projecte que tenen d'elaborar miso ecològic de producció artesanal. Per descomptat el que vam utilitzar per elaborar tots els plats del taller.

Nigiris de diferents formes
El miso és un producte molt laboriós de fer i requereix de la paciència i saviesa oriental per aconseguir-ne de bona qualitat. Fins ara no hi ha ningú, ni a Catalunya ni a la resta de l'estat espanyol, que es dediqui a produir-ne i a comercialitzar-ne, per això, els que en consumim, ens hem de contentar amb un producte que ve de molt lluny (normalment del Japó) i que per tant no es pot dir que sigui molt ecològic.

A MIE-SAN utilitzen arròs i soja de producció ecològica i local i el resultat és un miso d'altíssima qualitat fet des de la saviesa i el saber fer. Us animo a tastar-lo i a fer-ne difusió. Cal donar suport a iniciatives com aquesta.
Per descomptat que a Cydonia intentarem que, a partir d'ara, el miso que es consumeixi sigui el de la Susana.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada