divendres, 24 de febrer del 2012

SALSA DE TAHINA I TAMARI

Una de les fonts més importants de calci, la trobem en el sèsam, un poderós aliment que no hauria de faltar mai a casa nostra. 

També ens aporta ferro (sobretot el sèsam negre) i zenc, com les llavors de carabassa, que ajuda a prevenir els problemes de próstata. És un aliments útil durant tota la nostra vida, des de l'embaràs i la infantesa, ajuda a la formació dels ossos, com en la maduresa perquè també evita la pèrdua de massa òssia.

L'únic problema que té el sèsam és que és tan minúscul, que si l'ingerim directament tenim el risc de no mastegar-lo prou i que el nostre sistema digestiu no el pugui digerir correctament i, molt sovint, l'expulsem sense haver-ne tret tot el profit.

Per resoldre-ho podem triturar les llavors i convertir-les en gomasio, si hi afegim una mica de sal marina, o bé en tahina, crema de sèsam (la podem comprar feta, cal que ens assegurem però, que és ecològica).

La tahina és un poderós concentrat amb un alt poder energètic i calòric que resulta molt útil per untar en torradetes de pa integral, o bé per a confeccionar salses. 

Podem amorosir la seva textura, simplement afegint-hi aigua i fent-la emulsionar, obtindrem així una salsa més versàtil i, de passada, no tan calòrica.

Us passo una de les receptes que tampoc no falten mai als cursos de cuina agroecològica, i que té infinitat d'aplicacions, a banda de que està boníssima, veieu, si no, les cares de la Regina i la Gemma!!

 
Ingredients:

o   Tahina (pasta de sèsam)
o   Aigua
o   Tamari

S’emulsionen dues cullerades de tahina amb l’aigua necessària perquè quedi una crema ni molt líquida ni molt espessa, a continuació s’hi posa una cullerada de tamari i es remena fins que quedi ben incorporat.


Aquesta salsa és ideal per acompanyar, verdures, cereals, etc.  però també es pot untar pa i afegir-hi alguna compota de fruita o melmelada. Ideal per berenars i esmorzars per la mainada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada