divendres, 26 d’abril del 2013

Paella vegetariana al foc de llenya

Dissabte passat, una bona colla d'amics de Cydonia, vam fer una sortida a la Garrotxa i a més de passejar per entremig d'alzinars, fagedes i rouredes i gaudir de la companyia mútua, en Carlos ens va preparar una paella vegetariana digna de qualsevol "gran xef".
 
Paella vegetariana al foc de llenya

En Carlos és un expert en fer paelles per a colles, però no n'havia fet mai cap de vegetariana i estava una mica espantat... oi, Carlos?  Jo el vaig animar perquè estava segura que se'n sortiria. Vam acordar els ingredients, ell em demanava pebrots i jo li deia que no, que encara no era època i que faríem una paella de primavera, però el veia tan preocupat que finalment li vaig proposar de posar-ne "del piquillo" de Cal Valls, en conserva però ecològic, i la resta... doncs el que ens arribava de la nostra cistella ecològica, va arrufar el nas però ho va acceptar.

Com no podia ser d'una altra manera va quedar boníssima i, personalment, vaig aprendre una manera diferent de fer paelles, per exemple, el Carlos fa el caldo amb les verdures directament a la paella i després hi tira l'arròs... jo no ho havia vist mai fer així, però el resultat va ser excel·lent.
 
Aquí teniu la recepta i el reportatge fotogràfic que va fer el Lisardo.
 
 

Ingredients:

  • Carabassó
  • Carxofes
  • Faves tendres
  • Pèsols tendres
  • Pastanagues
  • Pebrot vermell (en conserva)
  • Tomàquet sencer (en conserva)
  • Arròs
  • Aigua
  • Sal
  • Safrà
  • Picada d’all i julivert
  • Un grapat d’alga nori (en flocs)


Preparació:

Tallem les verdures (al gust) i les posem a la paella amb un fons d’oli d’oliva. Les saltegem fins que estiguin ben confitades, llavors hi afegim aigua fins que les cobreixin i ho deixem coure una bona estona per fer el “caldo” que ens courà l’arròs. Quan el caldo ja estigui preparat, hi afegim l’arròs, el safrà i la picada i deixem que es cogui l’arròs. En acabar, hi tirem els flocs d’alga nori i deixem reposar (tapada) la paella.

Preparant la base amb un bon raig d'oli d'oliva

Saltejant totes les verdures

Afegint l'aigua per preparar el caldo

Fent-se el caldo amb les verdures sofregides

El foc, fent la seva tasca...
Afegint-hi l'arròs

Fent-se l'arròs
La paella acabada amb les algues nori per sobre

Repartint el "botí"

Esperant torn...

Paint la paella...

2 comentaris:

  1. La paella amb foc de llenya és la millor, no té res a veure amb les de foc!! Quina festa que vau fer, oi? Amb un solet esplèndit! Petons

    ResponElimina
  2. Sí, no es pot comparar amb cap altra, i si a més acompanya l'entorn i els amics...

    Gràcies, Marina pels teus comentaris.
    Petons

    ResponElimina