dimarts, 1 de febrer de 2011

Saltejat de llavors i espècies

SALTEJAT DE LLAVORS I ESPÈCIES (Per barrejar amb cereals)
INGREDIENTS:
- Ceba tendra i/o all tendre (opcional, tant la ceba com l’all ajuda a amorosir el saltejat)

- Pipes de gira-sol
- Pipes de carabassa
- Sèsam cru
- Grans de coriandre
- Grans de pebre
- Llavors de cardamom
- Cúrcuma
- Comí
- Gingebre fresc o en pols
- ...
- Tamari



Si hi posem ceba tendra i/o all, ho tallarem ben petit i ho saltejarem en una paella amb un rajolí d’oli, fins que la ceba quedi tova. Després anirem afegint totes les espècies, si ens molesta trobar-les senceres, les picarem amb un morter. Anirem remenant constantment perquè no es torrin massa ni es cremin i finalment hi afegirem les llavors. Un cop apagat el foc i fora del fogó, hi afegirem el tamari.

En lloc de llavors hi podem posar fruits secs crus: nous, ametlles, avellanes, pistatxos. Tampoc no cal posar-hi sempre totes les espècies ni totes les llavors ni tots els fruits secs, com diem, hem d’usar la creativitat per donar-hi un aire nou cada vegada...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada