dimecres, 9 de febrer de 2011

Flam de mill i brócoli

Ingredients:
-     Dues tasses de mill bullit
-     Una ceba
-     Un porro
-     Un brócoli petit
-     Un bon tall de carabassa
-     Una remolatxa
-     Un polsim de sal
-     Pebre
-     Comí... i/o espècies al gust

En primer lloc bullirem el mill (vegeu recepta de la quinoa) i el reservarem.
Tallem les verdures més aviat petites i en una cassola de ferro (la més recomanable) hi posem un rajolí d’oli i deixem que es cogui la ceba amb la cassola tapada, quan ja estigui ben tova hi afegim el porro i la resta de verdures (al gust, però sobretot que siguin de temporada). Ho salpebrem i ho deixarem coure sense destapar durant uns 10 min. O fins que les verdures agafin la consistència que ens agradi.
Si utilitzem una cassola amb tapa pesant, no caldrà que hi afegim aigua, simplement les verdures es couran amb el seu propi suc i això permetrà la conservació de totes les vitamines i minerals.
Quan ja estiguin cuites, hi barrejarem el mill, i amb l’ajuda d’algun motlle (o amb les mans) muntem el flam.
Ho podem acompanyar amb una amanida “al gust”
Els que seguiu els meus cursos ja sabeu que sempre acabo posant alguna que altra espècie a les verdures. Això fa que un mateix plat variï substancialment. Anirem veient diferents alternatives.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada