dimarts, 1 de febrer de 2011

Croquetes de quinoa


CROQUETES DE QUINOA

INGREDIENTS:

- Quinoa bullida (o qualsevol altre cereal)
- Saltejat de llavors i espècies 


Barrejarem la quinoa i el saltejat i ho deixarem reposar perquè es barregin bé els sabors. Un cop ben fred, donarem la forma de croquetes i ho arrebossarem amb ou i pa ratllat i ho fregirem amb oli d’oliva ben calent.




Com a base per les croquetes es pot utilitzar arròs, mill, quinoa, i el saltejat també es pot fer amb verdures tallades ben petites o ratllades, algues, fruits secs, etc... d’aquesta manera sempre farem croquetes diferents.



Saltejat de llavors i espècies
Ingredients:

  • Ceba tendra i/o all tendre (opcional, tant la ceba com l’all ajuda a amorosir el saltejat)
  • Pipes de gira-sol
  • Pipes de carabassa
  • Sèsam cru
  • Grans de coriandre
  • Grans de pebre
  • Llavors de cardamom
  • Cúrcuma
  • Comí
  • Gingebre fresc o en pols
  • Tamari

Si hi posem ceba tendra i/o all, ho tallarem ben petit i ho saltejarem en una paella amb un rajolí d’oli, fins que la ceba quedi tova. Després anirem afegint totes les espècies, si ens molesta trobar-les senceres, les picarem amb un morter. Anirem remenant constantment perquè no es torrin massa ni es cremin i finalment hi afegirem les llavors. Un cop apagat el foc i fora del fogó, hi afegirem el tamari.

En lloc de llavors hi podem posar fruits secs crus: nous, ametlles, avellanes, pistatxos. Tampoc no cal posar-hi sempre totes les espècies ni totes les llavors ni tots els fruits secs, com diem, hem d’usar la creativitat per donar-hi un aire nou cada vegada...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada