dimarts, 18 de setembre del 2012

PASTA FRESCA FETA A CASA:



TORTELLINI D'ALBERGÍNIA AMB CEBA CONFITADA I PATÉ DE TOMÀQUET




La pasta fresca és un dels aliments més valorats arreu del món. Difícilment trobarem algú que no li agradi, des de nens molt petits a persones grans. Aporta molts beneficis a nivell nutricional com ara, carbohidrats d’absorció lenta amb un alt poder energètic, proteïnes, sals minerals, fibra... i, si a més, s’acompanya amb verdures, fruits secs o proteïna vegetal, tenim un plat molt complet.

Per sort avui en dia se’n pot trobar de molt bona als mercats (res a veure amb la fabricada industrialment) i botigues especialitzades però si us bé de gust fer-la a casa, veureu que tampoc no és tan difícil i que el resultat és espectacular.

Per preparar la pasta hem de comptar amb:

-     100 gr. de farina (nosaltres la vam utilitzar d’espelta)
-     1 ou sencer

Aquestes mesures són per persona.

Treballem la farina amb l’ou fins que ens quedi una massa homogènia i que no s’enganxi. Llavors l’emboliquem amb paper film (també es pot fer amb un drap de cotó) i la reservem a la nevera unes 12 hores, si és més no passa res.

Passat aquest temps hem d’amassar la pasta i donar-li la forma que vulguem. Si sou molt amants de la pasta, us recomano la màquina que trobareu a qualsevol botiga d’estris de cuina perquè realment ajuda molt a l'hora d’estirar la pasta i de donar-li el gruix apropiat, però si no teniu la màquina, també en podeu fer, només haureu d’anar plegant i estirant la massa amb un corró fins que aconseguiu el gruix que vulgueu. En el cas de tallerines o espaguetis, si no teniu la màquina, es tallen amb un ganivet molt afilat, i si voleu tortellinis, lasagna o canelons... només haureu de tallar la pasta a la mida. 

Per bullir la pasta, prepareu una olla amb força aigua, quan arrenqui el bull hi tireu sal i, en aquest cas, aneu afegint-hi els tortellinis d'un en un, espereu que torni a arrencar el bull i ho deixeu uns 5 minuts (depenent del tipus de farina) o ho tasteu fins que estigui al vostre gust.

Importantíssim! Perquè no s'enganxin els tortellinis entre ells (i qualsevol altre tipus de pasta) cal enfarinar-los bé abans de posar-los a l'olla.

Us passo les fotos dels tortellinis que vam fer a casa: 


Donant forma als tortellinis
Farcint els tortellinis
Cobrint els tortellinis







I la recepta!!

Aquests tortellinis els vam farcir de ceba confitada (ceba ben fregideta a foc lent durant mitja hora o tres quarts) i albergínia tallada molt petita i passada per la paella amb molt poc oli. Al damunt hi vam posar mitja culleradeta de paté de tomàquet sec.

Espero que us animeu a fer pasta, està boníssima!!



 





3 comentaris:

  1. OH MY GOD!!!!!
    Això té una pinta estupenda.
    A quina hora és el dinar?

    ResponElimina
  2. Ja, ja, ja... Rosa, ja saps que pots venir quan vulguis.

    Una abraçada, guapísima!

    ResponElimina
  3. Que buenos deben quedar con este relleno.
    Tu paté de alcachofas extraordinario.
    Blanca de
    JUEGO DE SABORES

    ResponElimina