dimecres, 4 d’abril del 2012

Faves a la menta


INGREDIENTS

  • 1 quilo de faves sense pelar per persona
  • 1 manat de cebes tendres
  • 1 manat d’alls tendres
  • 1 bri de menta fresca
  • Sal
  • Una culleradeta de pebre vermell dolç
  • Un gotet de vi o caldo

Un cop haguem pelat les faves les reservarem. 



En una cassola hi farem un sofregit a base de ceba i alls tendres, llavors hi posarem les faves (en podem posar algunes amb la tavella, i talladeta a rodanxes petites), 

 

 
el pebre vermell, la menta fresca i el gotet de vi, en lloc de vi hi podem posar una mica de caldo vegetal.






Ho taparem i ho deixarem coure tot a foc lent, remenant-lo de tant en tant, uns 30 o 40 minuts, depenent de la mida de les faves, i ja ho podrem servir.
 


3 comentaris:

  1. Umm! Molt bo! Jo les faig semblant però afegint-hi anís verd saltejat amb les cebes i alls tendres, en lloc del pebre vermell.
    Anna Martín

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Anna pel suggeriment. Ho provaré, segur que serà boníssim.

      Elimina
  2. Diumenge passat les vaig fer d'aquesta manera... Bullir faves i pèsols amb un bri de menta. Saltejar un manat de ceba tendre i un d'alls tendres tallats a juliana. Ho aboqueu damunt de les faves i pèsols que heu bullit abans i ho regueu amb oli de menta... DELICIOSES.

    ResponElimina