dilluns, 16 de juny del 2014

Espècies i masales

Dissabte vaig assistir a un xerrada/taller sobre espècies i masales a Masala Barcelona. 

L'Anna explicant-nos l'orígen del curri
En Jose preparant-nos un "chai"

Espècies base per fer un curri
 
Més espècies per elaborar un bon masala
Vam tenir ocasió d'experimentar amb tot un munt d'espècies, tant mòltes com en gra i, gràcies a la generositat dels organitzadors, cadascú de nosaltres va poder elaborar el seu propi masala (barreja d'espècies).

Jo em vaig preparar un masala una mica picant a base de: comí, coriandre, cúrcuma, xile, mostassa, fenigrec, mango en pols, cardamom (verd i negre), pebre negre, gingebre, macis. Com veieu, hi ha moltes espècies, tenia ganes d'experimentar amb totes i us he de dir que el resultat va ser espectacular.


Quan vaig arribar a casa vaig preparar un curri de verduretes boníssim, aquesta és la recepta:

Ingredients:
  • 3-4 cm. d'arrel de gingebre fresc
  • 2-3 cm. d'arrel de cúrcuma fresca
  • 1 ceba grossa
  • 1-2 grans d'all
  • 1 cullerada de coriandre en gra
  • 1 cullerada de comí en gra
  • 1 cullerada de mostassa en gra
  • 3 cullerades del masala que vaig preparar a Masala Barcelona
  • Verdures de temporada (pastanaga, carbassó, pebrot verd i vermell i mongeta tendra)
Preparació:

Amb la ma de morter piquem les arrels de gingebre i cúrcuma i els alls i ho reservem.





A la paella o cassola on farem el curri hi posem unes gotes d'oli i hi afegim les espècies en gra i les torrem una miqueta fins que desprenguin tot el seu aroma. 



A continuació hi posem la ceba picada i la barreja que hem preparar amb el morter i ho deixem coure un parell de minuts, llavors hi afegim les verduretes tallades com més ens agradi, d'una mida similar perquè es coguin totes al mateix temps. Ho salpebrem i hi afegim la resta d'espècies en pols (masala). Ho tapem perquè les verdures deixin anar tota la seva aigua, així no caldrà afegir-ne i ho deixem coure uns 20 minuts. Les verdures han de quedar al dente, si veieu que s'enganxen i encara no estan del tot fetes, s'hi pot afegir mig gotet d'aigua.


Si voleu una altra recepta de curri en aquest mateix bloc cliqueu aquí

3 comentaris:

  1. Caram, quin taller més interessant! Jo sóc molt amant de les espècies, també. M'apunto el masala que vas fer, a veure si m'hi animo. I, és clar, també miraré la recepta de curri que em té intrigada... petons!

    ResponElimina
  2. Ups! L'enllaç que indiqueu no em condueix a la recepta de curri.. :-( només em torna aquí.

    ResponElimina
  3. Tens aró, Marina... ja ho he arreglat.
    Petons

    ResponElimina