dijous, 3 d’abril del 2014

Temps de depuració i desintoxicació

Recordeu:  Que et teu aliment sigui la teva medicina, i que la teva medicina sigui el teu aliment”

Meravellós menú de dieta depurativa

De tant en tant és bo aturar-se i prendre consciència de com està el nostre cos, i la nostra ment, per poder seguir endavant amb bona salut. Per molt que ens pensem que els nostres hàbits d'alimentació són més que correctes, en la societat en que vivim és gairebé impossible estar lliure de tòxics que anem acumulant i, poc o molt, el nostre cos se'n va ressentint.

És cert que si els aliments que ingerim són, bàsicament, de procedència ecològica i no consumim productes d'elaboració industrial, el nostre organisme no estarà tan malmès com aquell que s'alimenta exclusivament de plats preparats o de productes procedents de l'agricultura intensiva que són plens d'additius. Tot i així, des d'un punt de vista naturista, és indispensable, de tant en tant, fer "neteja" per descarregar sobretot aquells òrgans, com el fetge o el ronyó, que pateixen constantment les agressions de tanta toxicitat i que impedeix una bona absorció dels aliments.

Doncs bé, ara a principis de Primavera, és un bon moment per encarar una "dieta depurativa".

L'únic requisit indispensable, a banda d'estar sa (per persones amb patologies concretes, cal demanar consell al metge), és la il·lusió i les ganes. No s'ha de patir, en absolut, s'ha de gaudir i treure el màxim de profit per la nostra salut "holística" és a dir, pel nostre cos, la nostra ment i, per què no? el nostre esperit.

Voleu saber en què consisteix una dieta depurativa?

La millor depuració es fa amb el dejuni complet (només aigua o caldos vegetals)  però no tothom està preparat i, en aquest cas, sí que cal consultar un bon especialista que ens acompanyi en el procés.

A banda del dejuni, es pot fer de moltes menes. Dins del naturisme es contemplen, per exemple, les mono-dietes a base d'una sola fruita (maduixa, poma, raïm) depenent de la temporada en que es vulgui fer i sol durar de tres dies a una setmana. Això ho expliquem molt bé al llibre "Viatge nutritiu".

Si es vol allargar més en el temps, de 2 a 4 setmanes, es pot fer a base de fruites fresques i verdures (excloent cereals, llegums, fruits secs, proteïnes,  encara que tots els aliments en tenen de proteïnes...).

Si es vol fer bé, abans de començar haurem de fer uns dos o tres dies de desintoxicació prèvia en els quals no ingerirem ni alcohol, ni cafè, ni te, ni cacau. Tampoc no fumarem ni, si en mengem normalment, menjarem productes de procedència animal.

Després d'aquests tres dies, començarem preparant un caldo depuratiu a base de: dues branques d'api i 4 cebes grosses, ho farem bullir durant un hora i ens prendrem una tassa, amb una llimona escorreguda al moment, 20 minuts abans de cada àpat. Aquest caldo es pot fer per dos o tres dies i guardar-lo a la nevera. No hi hem de posar ni sal ni oli ni res i es pot prendre fred o una mica escalfat (mai ha de tornar a bullir).

Per esmorzar es pot prendre un "suc verd" a base de: 3-4 fulles d'espinacs, una taronja, un tros d'api i una poma (podeu trobar moltes varietats per Internet), o bé prendre fruita fresca de temporada. Tant si fem una cosa com l'altra, ho podem repetir a mig matí.

Per dinar, podem fer un altre suc (diferent del del matí) i/o una amanida a base d'aliments crus (enciam, rúcula, ceba, pastanaga, rave...) i si és un dia de festa, podeu fer algun paté,  això sí haurà de ser sense oli i amb tot cru i acompanyar-lo amb unes crudités (pastanaga, api, coliflor...). Aquesta seria la versió crudivegana, si es vol però es pot substituir el suc o l'amanida per un plat de verdura de temporada feta al vapor amb un polsim de sal i una culleradeta d'oli d'oliva.

A mitja tarda es pot prendre fruita dolça (poma, pera, plàtan...)

Al vespre, com al migdia, amanida i suc, o amanida i verdura al vapor.

Aquells que tingueu un sistema digestiu feble, és a dir, que us costi digerir o que feu molt gasos... és aconsellable no començar amb massa aliments crus, tot i que són els que depuren més, millor poca amanida i més verdureta al vapor.

Si esteu sans i el vostre cos no està molt intoxicat, ho suportareu molt bé i us sentireu molt sans i enèrgics, ara bé, si esteu una mica més intoxicats és possible que patiu alguna crisi depurativa: mal de cap, erupcions cutànies, llengua blanquinosa, mal alè..., tot això és fruit de la depuració i de l'expulsió de toxines, no ens ha d'espantar, tot i que això sovint és causa de desànim i d'abandó jo us animo a que seguiu i amb tres o quatre dies desapareixeran tots aquests símptomes i us trobareu molt bé.

Molt important: Com he dit abans, aquestes recomanacions són per persones sanes i que no tenen cap patologia, en cas contrari no s'ha de fer mai sense el consell d'un professional de la medecina. 

Un bon consell és el de prendre tisanes, una mitja hora després de dinar i sopar, a base d'herbes depuratives, com ara la carxofera, el boldo, el card marià, o l'angèlica, totes elles excel·lents pel fetge.
 
Vinga, animeu-vos, us sentireu molt bé i augmentarà la vostra autoestima.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada