Dimecres passat vam fer un taller de patés a l'espai de cuina de la Casa Golferichs.
Hi van assistir 16 persones i vam fer cinc patés diferents:
Paté d’algues:
Ingredients:
- Alga nori
Paté d'algues - Alga dulse
- 1 gra d’all
- 1 xic de gingebre fresc
- Tamari
- Vinagre balsàmic
- Concentrat de poma
- Oli
- Sèsam torrat
Preparació:
concentrat
de poma i una cullerada de sèsam torrat, si ens agrada, també hi podem posar un
gra d’all picat.
Paté de carxofes |
Ingredients:
- 1 Kg de carxofes
- 1-2 grans d’all
- Suc de mitja llimona
- Un bon raig d’oli d’oliva
- Sal
- Pebre
- Herbes aromàtiques
Preparació:
Netegem les carxofes i deixem només el cor que posarem amb aigua i suc de
llimona, llavors els farem bullir durant uns 10 minuts.
Quan els cors de carxofa siguin ben tendres, els batrem amb la resta
d’ingredients.
Paté de pastanagues al curri
Paté de pastanagues al curri |
Ingredientes:
- 450 gr. de pastanagues pelades
- 1 gra d’all
- 1 grapat d’ametlles torrades
- Oli d’oliva
- 1 culleradeta de comí
- 1 culleradeta de curri
- Sal
- pebre
Preparació:
En primer lloc posarem les pastanagues a bullir uns 4 min. Quan ja estiguin fredes les posarem en un bol, amb la resta d’ingredients, i ho batrem tot fins a aconseguir la textura que més ens agradi.
En primer lloc posarem les pastanagues a bullir uns 4 min. Quan ja estiguin fredes les posarem en un bol, amb la resta d’ingredients, i ho batrem tot fins a aconseguir la textura que més ens agradi.
Paté
de xíitake
Paté de xíitake |
Ingredients:
100 gr. de xíitake
1 ceba petita
1 gra d’all
50 gr, de nous
pelades
50 gr. d’ametlla
crua
50 gr. d’avellana
torrada
Herbes aromàtiques
(alfàbrega, orenga, julivert...)
Tamari
Preparació:
Tallem els xíitake,
la ceba i l’all a talls petits i ho posem a macerar amb l’oli, el tamari i les
herbes aromàtiques, un mínim d’una hora.
A part, posarem els fruits secs crus en
remull. Al cap d’una hora els colem i els barregem amb els fruits secs torrats,
els afegim al macerat, i ho triturem tot.
Aquest paté es pot conservar entre 3 i 5
dies a la nevera.
Tahina amb miso |
Paté de tahina amb miso
Ingredients:
Tahina o puré de sèsam
Miso
Aigua
Preparació:
En un bol petit hi posem dues
cullerades soperes de tahina i hi anem afegim aigua a poc a poc fins que quedi
emulsionat. A continuació hi afegim una culleradeta de miso i ho seguim
emulsionant.
Bodegó de patés |
Explicant com ho farem |
Preparant els ingredients. |
I per fi... fent un tastet |
Gràcies, Josep Tomàs, per les fotos!! |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada