Fa unes setmanes, una colla d'amics de Sta. Coloma de Cervelló, em van demanar de fer un taller de cuina agroecològica com a regal d'aniversari per l'Helena que fèia 30 anys.
Els vaig proposar diverses opcions de menú i finalment vam acordar fer el següent:
Entrants
Paté de tomàquet sec
Paté de pebrots
Paté de formatge fresc al
curri
Amb fons de brots tendres
i crudités
Plats principals
Crema de carxofes tendres amb
cruixent de parmesà
Curri tailandès de verdures
amb arròs basmati
Postres
Pastís de gelatina de poma
Com a mostra us passo la recepta del pastís que, val a dir, va quedar boníssim i molt atractiu.
Ingredients:
-
1 paquet de galetes tipus
“maria” integrals
-
Margarina sense hidrogenar
-
2 Kg. de poma
-
2 gots de suc de poma
natural
-
1 got de concentrat de
poma
-
Panses de corint
-
Una branqueta de canyella
-
La pell d’una llimona
-
Canyella en pols
-
Agar-agar en flocs
Preparació:
En primer lloc prepararem la base del pastís. Triturarem
les galetes i hi anirem afegint margarina fins aconseguir una pasta que es
pugui treballar. Llavors folrarem el motllo del pastís i el reservarem.
Pelarem les pomes i les tallarem a daus, a mida que les
anem tallant les anirem ruixant amb llimona perquè no s’oxidin. Posarem a la
cassola les pomes amb el suc i el concentrat de poma, també hi posarem la
branqueta de canyella, les pansetes i la pell de llimona i ho deixarem coure
uns 10 minuts, o fins que es comencin a estovar les pomes, llavors hi posarem 2
cullerades de flocs d’agar-agar i ho deixarem coure, sense deixar de remenar,
uns 8 minuts més. Ho traurem del foc i amb molta cura ho abocarem al motlle amb
la base preparada, ho posarem a la nevera perquè cualli la gelatina, ben bé un
parell d’hores.
Al cap d’una hora, com a mínim, podem preparar la
cobertura de gelatina. Per fer-la només haurem de posar al foc la resta de suc
i concentrat de poma i una culleradeta d’agar-agar, ho deixarem coure uns 8
minuts, sense deixar de remenar i llavors apagarem el foc (això ho podem fer amb
qualsevol suc, melmelada, etc.)
Per muntar el pastís: Ens assegurem que la gelatina que
teníem a la nevera hagi cuallat, llavors hi aboquem la cobertura per sobre i ho deixem una estona més a la nevera. Per
decorar hi podem posar, fruits secs, figues caramel·litzades, pinyons, etc... En aquest cas hi vam posar uns phisalis (bossetes de pastor).
Espero que us agradi!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada