divendres, 19 d’octubre del 2012

Pastís de gelatina de poma

Fa unes setmanes, una colla d'amics de Sta. Coloma de Cervelló, em van demanar de fer un taller de cuina agroecològica com a regal d'aniversari per l'Helena que fèia 30 anys.

Els vaig proposar diverses opcions de menú i finalment vam acordar fer el següent:



Entrants

Paté de tomàquet sec
Paté de pebrots
Paté de formatge fresc al curri
Amb fons de brots tendres i crudités

Plats principals

Crema de carxofes tendres amb cruixent de parmesà
Curri tailandès de verdures amb arròs basmati

Postres

Pastís de gelatina de poma 


Com a mostra us passo la recepta del pastís que, val a dir, va quedar boníssim i molt atractiu.



Ingredients:

-      1 paquet de galetes tipus “maria” integrals
-      Margarina sense hidrogenar
-      2 Kg. de poma
-      2 gots de suc de poma natural
-      1 got de concentrat de poma
-      Panses de corint
-      Una branqueta de canyella
-      La pell d’una llimona
-      Canyella en pols
-      Agar-agar en flocs



Preparació:

En primer lloc prepararem la base del pastís. Triturarem les galetes i hi anirem afegint margarina fins aconseguir una pasta que es pugui treballar. Llavors folrarem el motllo del pastís i el reservarem.

Pelarem les pomes i les tallarem a daus, a mida que les anem tallant les anirem ruixant amb llimona perquè no s’oxidin. Posarem a la cassola les pomes amb el suc i el concentrat de poma, també hi posarem la branqueta de canyella, les pansetes i la pell de llimona i ho deixarem coure uns 10 minuts, o fins que es comencin a estovar les pomes, llavors hi posarem 2 cullerades de flocs d’agar-agar i ho deixarem coure, sense deixar de remenar, uns 8 minuts més. Ho traurem del foc i amb molta cura ho abocarem al motlle amb la base preparada, ho posarem a la nevera perquè cualli la gelatina, ben bé un parell d’hores.

Al cap d’una hora, com a mínim, podem preparar la cobertura de gelatina. Per fer-la només haurem de posar al foc la resta de suc i concentrat de poma i una culleradeta d’agar-agar, ho deixarem coure uns 8 minuts, sense deixar de remenar i llavors apagarem el foc (això ho podem fer amb qualsevol suc, melmelada, etc.)


Per muntar el pastís: Ens assegurem que la gelatina que teníem a la nevera hagi cuallat, llavors hi aboquem la cobertura per sobre i ho deixem una estona més a la nevera. Per decorar hi podem posar, fruits secs, figues caramel·litzades, pinyons, etc... En aquest cas hi vam posar uns phisalis (bossetes de pastor).

Espero que us agradi!!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada