dijous, 20 de juny de 2013

Curri "thai" de verdures


Seguim amb el menú oriental del darrer taller a René
Aquest curri, a diferència del hindú que es fa amb iogurt, es fa amb llet de coco, és molt fàcil de fer i és un plat molt original i festiu. 


Curri "thai" de verdures

Ingredients:
  • Ceba
  • All
  • Sal i pebre
  • Carabassó
  • Pastanaga
  • Patata
  • Algun fruit sec (anacards, cacauets...)
  • Pipes de carabassa
  • Coriandre fresc (es pot substituir per julivert o cibulet)


Preparant el curri
Per la pasta de curri:
  • All
  • Gingebre
  • Coriandre en pols
  • Comí en pols
  • Cardamom
  • Cúrcuma
  • Citronella (es pot substituir per suc de llimona)
  • Llet de coco


A taula a punt per sopar...
Farem un sofregit amb la ceba, quan estigui una mica confitat hi afegirem els ingredients del curri (excepte la llet de coco) que prèviament haurem convertit en una pasta amb la mà de morter, llavors hi posarem les verdures talladetes i ho deixarem coure uns cinc minuts (amb la cassola tapada). A continuació hi afegirem els fruits secs i la llet de coco (que ho cobreixi tot) i ho deixem coure uns 20 minuts (o fins que estigui cuit). Quan apaguem el foc hi afegim les llavors de carabassa i el coriandre fresc.

Aquest plat ha de quedar caldós i es pot acompanyar de qualsevol cereal, l’arròs basmati però és el rei per excel·lència, de la cuina tailandesa.
 
 

2 comentaris: