divendres, 21 de juny de 2013

Boletes de pastanaga i "chai" hindú amb llet de civada

 
 
I avui... les postres!

Boletes de pastanaga i coco amb gingebre i canyella, acompanyades de "chai hindú amb llet de civada.
Boletes de pastanaga i coco amb canyella i gingebre
 

Ingredients:

  • 200 gr. de pastanagues
  • 200 gr. de coco ratllat
  • 3-4 cullerades de melassa d’arròs
  • 1 culleradeta de canyella en pols
  • ½ culleradeta de gingebre en pols


Preparant els ingredients
Preparació

Netejarem les pastanagues i les posarem a coure amb un ditet d’aigua. Quan siguin ben cuites les aixafarem amb una forquilla i farem una massa amb la meitat del coco ratllat, la melassa d'arròs i les espècies. Formarem les boletes  i les arrebossarem amb la resta del coco ratllat.

Les podem posar en motlles de magdalenes petites. I per acompanyar...
 
 
"Chai" hindú amb llet de civada
Ingredients:
  • 1 culleradeta de te negre*
  • 3-4 claus d’olor
  • 6-8 llavors de cardamom
  • 1 branqueta de canyella
  • 1 trosset de gingebre fresc
  • 2-3 grans de pebre negre
  • 1 culleradeta d’anís verd (matafaluga)
  • 1 cullerada de panela (sucre integral)
  • 1 l. d’aigua
  • Mig got de llet de civada
"Chai" hindú amb llet de civada
Preparació:
Posarem l’aigua al foc i hi afegirem totes les espècies i ho deixarem bullir a foc lent uns 15 minuts, llavors hi afegirem el té, la llet i el sucre i ho deixarem coure un parell de minuts més.
Aquesta beguda, típicament hindú, la podem preparar i deixar refredar a la nevera, a l’estiu ben fresqueta resulta un refresc molt agradable de prendre.
* El té negre és opcional, si volem que sigui una beguda refrescant que puguin prendre fins i tot els nens, no cal que n’hi posem.
 

 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada