dimarts, 22 de gener de 2013

Taller de patés



Dimecres passat vam fer un taller de patés a l'espai de cuina de la Casa Golferichs.

Hi van assistir 16 persones i vam fer cinc patés diferents:
 

Paté d’algues:

Ingredients:

  • Alga nori
    Paté d'algues
  • Alga dulse
  • 1 gra d’all
  • 1 xic de gingebre fresc
  • Tamari
  • Vinagre balsàmic
  • Concentrat de poma
  • Oli           
  • Sèsam torrat


Preparació:

Posem les algues nori i dulse, en maceració amb tamari (salsa de soja), vinagre balsàmic, oli, gingebre,
concentrat de poma i una cullerada de sèsam torrat, si ens agrada, també hi podem posar un gra d’all picat.







Paté de carxofes 
Paté de carxofes:

Ingredients:

  • 1 Kg de carxofes
  • 1-2 grans d’all
  • Suc de mitja llimona
  • Un bon raig d’oli d’oliva
  • Sal 
  • Pebre 
  • Herbes aromàtiques

Preparació:

Netegem les carxofes i deixem només el cor que posarem amb aigua i suc de llimona, llavors els farem bullir durant uns 10 minuts.
Quan els cors de carxofa siguin ben tendres, els batrem amb la resta d’ingredients.



Paté de pastanagues al curri

Paté de pastanagues al curri
Ingredientes:

  • 450 gr. de pastanagues pelades
  • 1 gra d’all
  • 1 grapat d’ametlles torrades
  • Oli d’oliva
  • 1 culleradeta de comí
  • 1 culleradeta de curri
  • Sal
  • pebre

Preparació:

En primer lloc posarem les pastanagues a bullir uns 4 min. Quan ja estiguin fredes les posarem en un bol, amb la resta d’ingredients, i ho batrem tot fins a aconseguir la textura que més ens agradi.

 

Paté de xíitake

Paté de xíitake
Ingredients:

100 gr. de xíitake
1 ceba petita
1 gra d’all
50 gr, de nous pelades
50 gr. d’ametlla crua
50 gr. d’avellana torrada
Herbes aromàtiques (alfàbrega, orenga, julivert...)
Oli
Tamari 



Preparació:

Tallem els xíitake, la ceba i l’all a talls petits i ho posem a macerar amb l’oli, el tamari i les herbes aromàtiques, un mínim d’una hora.
A part, posarem els fruits secs crus en remull. Al cap d’una hora els colem i els barregem amb els fruits secs torrats, els afegim al macerat, i ho triturem tot.
Aquest paté es pot conservar entre 3 i 5 dies a la nevera.



Tahina amb miso

Paté de tahina amb miso

Ingredients:

Tahina o puré de sèsam
Miso
Aigua
 



Preparació:

En un bol petit hi posem dues cullerades soperes de tahina i hi anem afegim aigua a poc a poc fins que quedi emulsionat. A continuació hi afegim una culleradeta de miso i ho seguim emulsionant.


Bodegó de patés

Explicant com ho farem
Preparant els ingredients.
I per fi... fent un tastet

Gràcies, Josep Tomàs, per les fotos!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada