Dimecres passat vam fer un taller de patés a l'espai de cuina de la Casa Golferichs.
Hi van assistir 16 persones i vam fer cinc patés diferents:
Paté d’algues:
Ingredients:
- Alga nori
Paté d'algues - Alga dulse
- 1 gra d’all
- 1 xic de gingebre fresc
- Tamari
- Vinagre balsàmic
- Concentrat de poma
- Oli
- Sèsam torrat
Preparació:
concentrat
de poma i una cullerada de sèsam torrat, si ens agrada, també hi podem posar un
gra d’all picat.
![]() |
Paté de carxofes |
Ingredients:
- 1 Kg de carxofes
- 1-2 grans d’all
- Suc de mitja llimona
- Un bon raig d’oli d’oliva
- Sal
- Pebre
- Herbes aromàtiques
Preparació:
Netegem les carxofes i deixem només el cor que posarem amb aigua i suc de
llimona, llavors els farem bullir durant uns 10 minuts.
Quan els cors de carxofa siguin ben tendres, els batrem amb la resta
d’ingredients.
Paté de pastanagues al curri
![]() |
Paté de pastanagues al curri |
Ingredientes:
- 450 gr. de pastanagues pelades
- 1 gra d’all
- 1 grapat d’ametlles torrades
- Oli d’oliva
- 1 culleradeta de comí
- 1 culleradeta de curri
- Sal
- pebre
Preparació:
En primer lloc posarem les pastanagues a bullir uns 4 min. Quan ja estiguin fredes les posarem en un bol, amb la resta d’ingredients, i ho batrem tot fins a aconseguir la textura que més ens agradi.
En primer lloc posarem les pastanagues a bullir uns 4 min. Quan ja estiguin fredes les posarem en un bol, amb la resta d’ingredients, i ho batrem tot fins a aconseguir la textura que més ens agradi.
Paté
de xíitake
![]() |
Paté de xíitake |
Ingredients:
100 gr. de xíitake
1 ceba petita
1 gra d’all
50 gr, de nous
pelades
50 gr. d’ametlla
crua
50 gr. d’avellana
torrada
Herbes aromàtiques
(alfàbrega, orenga, julivert...)
Tamari
Preparació:
Tallem els xíitake,
la ceba i l’all a talls petits i ho posem a macerar amb l’oli, el tamari i les
herbes aromàtiques, un mínim d’una hora.
A part, posarem els fruits secs crus en
remull. Al cap d’una hora els colem i els barregem amb els fruits secs torrats,
els afegim al macerat, i ho triturem tot.
Aquest paté es pot conservar entre 3 i 5
dies a la nevera.
![]() |
Tahina amb miso |
Paté de tahina amb miso
Ingredients:
Tahina o puré de sèsam
Miso
Aigua
Preparació:
En un bol petit hi posem dues
cullerades soperes de tahina i hi anem afegim aigua a poc a poc fins que quedi
emulsionat. A continuació hi afegim una culleradeta de miso i ho seguim
emulsionant.
![]() |
Bodegó de patés |
![]() |
Explicant com ho farem |
![]() |
Preparant els ingredients. |
![]() |
I per fi... fent un tastet |
Gràcies, Josep Tomàs, per les fotos!! |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada