dijous, 7 d’abril del 2011

Croquetes de bulgur

Què és el bulgur?

En realitat el bulgur en sí mateix no és un cereal, és una barreja de diferents tipus de blat, afortunadament acostumen a ser espècies tradicionals, que s’han deixat en remull unes hores per després coure’ls parcialment, aixafar-los i finalment deixar-los assecar abans de consumir.

El bulgur és present a gairebé tots els països del món, però, sobretot, als països de l’est de la mediterrània  forma part de molts dels plats tradicionals. Per ex. és l’ingredient principal del famós tabulé, tot i que sovint per desconeixença, a casa nostra utilitzem el cuscús, és el bulgur el principal protagonista.

Si bé el gra del bulgur ha estat gairebé cuit, aixafat i assecat, conserva íntegre el germen, per això es pot dir que és integral.

Com tots els cereals és especialment recomanat pel seu valor energètic, la seva fibra i les seves proteïnes, així com els minerals, especialment ferro.

CROQUETES DE BULGUR

Ahir la Sílvia, alumna i col·laboradora Rene+que electrodomestics del curs de cuina que estem fem a Ciutat Vella, va voler que m’endugués una mica de bulgur que havia bullit perquè en tenia massa i no sabia què fer-ne. Li vaig dir que faria croquetes i heus ací el resultat!


Sofregit i bulgur





Croquetes

Ingredients:
-     Bulgur bullit
-     Ceba
-     All tendre
-     Un grapadet d’algues hijiki
-     Espècies (al gust)
-     Llavors/fruits secs
-     ...
-     1 ou
-     Farina de galeta

Es fa un sofregit amb la ceba, el porro i l’all tendre i a continuació s’hi posa el que tinguem en aquell moment o ens vingui de gust (algues, pastanaga ratllada, verduretes tallades petitones, fruits secs, etc.). Quan el sofregit estigui ben confitat hi afegim el bulgur bullit i ho barregem bé.

Donem forma de croquetes i les arrebossem amb ou batut i farina de galeta. Les fregim amb abundant oli.

Les croquetes de cereals també es poden fer al forn, de fet d’aquesta manera ens estalviem el fregit i tot el que comporta, de tota manera unes croquetes ben bones com aquestes, de tant en tant, no fan cap mal, només hem de procurar que l’oli (sempre d’oliva verge extra de primera pressió en fred) mai agafi prou temperatura perquè arribi a fumejar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada