TORTELLINI D'ALBERGÍNIA AMB CEBA CONFITADA I PATÉ DE TOMÀQUET
La pasta fresca és
un dels aliments més valorats arreu del món. Difícilment trobarem algú que no
li agradi, des de nens molt petits a persones grans. Aporta molts beneficis a
nivell nutricional com ara, carbohidrats d’absorció lenta amb un alt poder energètic,
proteïnes, sals minerals, fibra... i, si a més, s’acompanya amb verdures, fruits
secs o proteïna vegetal, tenim un plat molt complet.
Per sort avui en
dia se’n pot trobar de molt bona als mercats (res a veure amb la fabricada industrialment) i botigues especialitzades però si
us bé de gust fer-la a casa, veureu que tampoc no és tan difícil i que el
resultat és espectacular.
Per preparar la pasta
hem de comptar amb:
-
100 gr. de farina (nosaltres
la vam utilitzar d’espelta)
-
1 ou sencer
Aquestes mesures
són per persona.
Treballem la farina
amb l’ou fins que ens quedi una massa homogènia i que no s’enganxi. Llavors l’emboliquem
amb paper film (també es pot fer amb un drap de cotó) i la reservem a la nevera
unes 12 hores, si és més no passa res.
Passat aquest temps
hem d’amassar la pasta i donar-li la forma que vulguem. Si sou molt amants de
la pasta, us recomano la màquina que trobareu a qualsevol botiga
d’estris de cuina perquè realment ajuda molt a l'hora d’estirar la pasta i de
donar-li el gruix apropiat, però si no teniu la màquina, també en podeu fer,
només haureu d’anar plegant i estirant la massa amb un corró fins que
aconseguiu el gruix que vulgueu. En el cas de tallerines o espaguetis, si no teniu la màquina, es
tallen amb un ganivet molt afilat, i si voleu tortellinis, lasagna o canelons...
només haureu de tallar la pasta a la mida.
Per bullir la pasta, prepareu una olla amb força aigua, quan arrenqui el bull hi tireu sal i, en aquest cas, aneu afegint-hi els tortellinis d'un en un, espereu que torni a arrencar el bull i ho deixeu uns 5 minuts (depenent del tipus de farina) o ho tasteu fins que estigui al vostre gust.
Importantíssim! Perquè no s'enganxin els tortellinis entre ells (i qualsevol altre tipus de pasta) cal enfarinar-los bé abans de posar-los a l'olla.
Us passo les fotos
dels tortellinis que vam fer a casa:
Donant forma als tortellinis |
Farcint els tortellinis |
Cobrint els tortellinis |
I la recepta!!
Aquests tortellinis els vam farcir de ceba confitada (ceba ben fregideta a foc lent durant mitja hora o tres quarts) i albergínia tallada molt petita i passada per la paella amb molt poc oli. Al damunt hi vam posar mitja culleradeta de paté de tomàquet sec.
Espero que us animeu a fer pasta, està boníssima!!
OH MY GOD!!!!!
ResponEliminaAixò té una pinta estupenda.
A quina hora és el dinar?
Ja, ja, ja... Rosa, ja saps que pots venir quan vulguis.
ResponEliminaUna abraçada, guapísima!
Que buenos deben quedar con este relleno.
ResponEliminaTu paté de alcachofas extraordinario.
Blanca de
JUEGO DE SABORES