dimecres, 4 de maig del 2011

AGAR AGAR

L’agar agar és un preparat, a partir de diferents algues de les anomenades vermelles que tenen una alta concentració en mucílags i que li confereixen les seves principals virtuts: és altament digestiva i ajuda a eliminar residus intestinals, és diürètica i laxant, i per això ajuda també a regular els nivells de colesterol. També és saciant i, pràcticament no té cap caloria, la qual cosa ajuda a regular l’obesitat. Com totes les algues, té alts nivells de sodi i, en menor proporció, calci i ferro. Es alcalinitzant.

Es pot trobar com a filaments (aquelles algues transparents que ens trobem a les amanides dels restaurant xinesos) o bé amb flocs que s’utilitzen, entre altres coses, com a espessants i gelatinosos. És un bon aliat en la preparació de postres saludables, el més usual seria la gelatina de fruites, us explico la que vaig fer ahir.

GELATINA DE PERA I NOUS
INGREDIENTS:
-        2 peres
-        3 nous
-        250 ml. de suc de poma
-        3 cullerades de concentrat de poma
-        1 cullerada de flocs d’agar-agar

Gelatina de pera i nous

Tallem les peres a daus i pelem les nous i ho posem en un motlle. Mentrestant posem el suc de poma i el concentrat al foc. Quan arrenqui el bull hi tirem la cullerada d’agar agar, ho deixem durant vuit minuts, remenant de tant en tant per dissoldre-ho bé. Llavors cobrim la pera i les nous i ho deixem refredar.

Evidentment es pot fer amb qualsevol fruita, com més acolorida sigui més vistosa quedarà la gelatina, en aquest cas però, tenia excedents de peres i les havia d’utilitzar. El suc de poma i el concentrat permeten obtenir una gelatina dolça sense afegir ni sucre ni cap altre edulcorant, a més està boníssim!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada