dilluns, 3 de març de 2014

Cassoletes de fruits secs i "formatge vegà"

Dijous vam fer la 5ena. etapa del "Viatge nutritiu pels ingredients". Era el torn de les llavors i els fruits secs, aliments imprescindibles en una alimentació natural, completa i equilibrada. Tots els fruits secs i les llavors, són fonts inesgotables de proteïnes, greixos insaturats, principalment omega-3 i omega-6, a més de minerals com el calci, magnesi o ferro, oligoelements i vitamines liposolubles, és a dir, A, E, D, K. 




Us explico un parell de receptes que vam fer i que van resultar boníssimes!!

Cassoleta de fruits secs amb "formatge" vegà

Ingredients

  • 1 tassa d’ametlles crues remullades
  • 10-12 dàtils naturals
  • Un polsim de canyella (o vainilla)
Preparació

Triturarem les ametlles, abans les haurem deixat en remull unes 6-8 hores,  amb la canyella (o la vainilla) i anirem afegint els dàtils d’un en un fins a obtenir una massa que es pugui treballar. Llavors, amb les mans hi anirem donant la forma que més ens agradi.




"Formatge" vegà de fruits secs

Ingredients

  • 2 tasses d'anacards o nous
  • Una ceba petita
  • 1 cullerada de llevat de cervesa
  • El suc d’una llimona
  • Un polsim de sal
  • Un polsim de pebre
  • Una culleradeta de xarop d’atzavara (sirope de àgave)
  • 1/2 tassa d'oli d’oliva
  • 1 tassa d’aigua

Preparació

Haurem de posar els anacards (o les nous) en remull tota la nit (o unes 8 hores com a mínim).
Posarem tots els ingredients (amb la meitat de l’aigua) en una batedora i ho triturarem, la resta de l’aigua l’anirem afegint si ens ho demana la textura que volem aconseguir.
Aquesta crema la podem guardar a la nevera, ben tapada,  fins a una setmana.
Si volem, hi podem afegir, herbes aromàtiques, o all, o tomàquet sec, o pebre vermell fumat...

Donarem la forma a les cassoletes i les omplirem amb el formatge.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada