divendres, 10 de maig del 2013

Carpaccio de carabassons amb salsa d'anacards


Un altre producte "nou", el carabassó. Ja el tenim aquí i podem començar a gaudir de la seva frescor i versatilitat a la cuina.

Avui volia degustar el seu sabor en cru per això he preparat aquest carpaccio tan bo.

Ingredients:

  • Un carabassó
  • Sal
  • Un grapat d'anacards
  • 2 tomàquets secs confitats en oli d'oliva*
  • 1 pebrot del "piquillo"
  • Herbes aromàtiques: orenga, menta, julivert i sàlvia (o les que tinguem a mà)
  • Oli
  • Reducció de vinagre de mòdena (opcional)

 

Carpaccio de carabassons amb salsa d'anacards


Preparació:

Abans de res posarem els anacards en remull un mínim de mitja hora, just que els cobreixi l’aigua, mentrestant tallarem els carabassons a rodanxes molt fines, si tenint mandolina perfecte, si no ho podem fer amb un ganivet ben esmolat i els deixarem escórrer en un colador

Per fer la salsa posarem els anacards i l’aigua juntament amb els tomàquets  secs en oli, el pebrot de “piquillo” i les herbes aromàtiques i ho triturarem tot.

Per muntar el plat, eixugarem les rodanxes de carabassó amb un drap de cuina i les anirem  posant en un plat. Una capa de carabassons i una capa de la salsa, quan tinguem el plat acabat ho amanirem amb oli d’oliva i amb la reducció de Mòdena o vinagre balsàmic. Ho podem decorar amb unes fulles de cibulet.

* El tomàquet sec, un cop rehidratat es conserva en oli d'oliva i té multitud d'aplicacions a la cuina.

 

2 comentaris: