dimecres, 22 de maig de 2013

Boletes de civada amb chutney de fruites


Aquesta recepta la vam fer al taller d'entrants i aperitius a René. És molt senzilla de fer i té l'avantatge que, tot i ser una mena de croqueta, no s'ha de fregir, per tant és molt saludable i apte per a tota la família. Si l'acompanyem amb una bona amanida por servir de plat principal.
Ingredients:

Per les boletes de civada:
  • 1ceba picada
  • 1 all fresc picat
  • Un grapadet d’espinacs frescos tallats
  • Una cullerada de pinyons
  • Una cullerada de panses
  • Dues cullerades de flocs de civada
  • Una cullerada de miso
  • Sèsam torrat (opcional)
Boletes de civada amb "chutney" de fruites
Pel chutney de fruites
  • Mig quilo de fruita variada de temporada (o una sola fruita)
  • Dues cullerades de panela (sucre integral)
  • Un polsim de sal
  • Un rajolí de vinagre de poma o balsàmic
  • Una culleradeta de gingebre ratllat
  • Un polsim de “cayena” o pebre picant
  • Un polsim de clau d’olor

Per fer les boletes de civada, sofregirem la ceba i l’all, tot tallat ben petit i hi afegirem les panses i els pinyons, els deixarem enrossir una miqueta i llavors hi posarem els espinacs. Deixarem que es coguin uns minutets abans de posar-hi els flocs de civada. Els deixarem coure un parell de minuts. Quan els flocs de civada siguin ben cuits, apagarem el foc i hi afegirem el miso, remenarem ben bé per integrar-lo a la massa. Ho traurem del foc i ho deixarem refredar abans de formar les boletes.

Per fer el chutney, pelarem i trossejarem les fruites i les posarem en un cassó o una olla al foc amb la resta d’ingredients. Ho deixarem coure fins que agafi consistència de “melmelada”.

Per muntar el plat, servirem les boletes i el chutney el podem posar per sobre o al costat.
Boletes de civada arrebossades  amb sèsam
 
Opcionalment les boletes de civada les podem arrebossar amb sèsam torrat.

 

 

 

 

1 comentari:

  1. Ideal com a entrant!!!! quina bona pinta, amb el toc del sèsam ha d'estar boníssim....

    ResponSuprimeix