divendres, 10 de febrer de 2012

Estofat de verdures amb búlgur i llenties (sobres del dia abans)

"Els 40 milions de tones de menjar que es llencen o malgasten a les llars dels EE.UU,  serien suficients per satisfer la fam dels 1.000 milions de persones desnodrides que hi ha al món"

L'altre dia les companyes de la revista Opcions  ens van demanar, a la Montse i a mi, si teníem algun consell per aprofitar les restes de menjar (suposo que deuen estar preparant algun article al respecte). Això em va fer pensar que a casa no només no  llencem res del menjar que sobra, sinó que el resultat del plat elaborat amb les restes, resulta molt interessant i sovint més bo que l'original.

Per exemple, ahir per sopar vam fer sopa de ceba i en va sobrar un culet. Al migdia, havíem fet llenties estofades i búlgur bullit per acompanyar les llenties.

De llenties en van sobrar quatre cullerades però de búlgur, com que sempre que faig bullir cereals en faig per dues o tres vegades, en tenia suficient.

RESULTAT: He sofregit una mica de ceba en una cassola i quan ja ha estat una mica toveta, hi he afegit:

  • Un tros de carabassa amb pell i tallada a daus
  • Unes quantes faves (les primeres de la temporada) pelades i dues talladetes a rodanxes amb tavella i tot
  • Una patata tallada a daus


Ho he deixat que s'anés fent durant uns 15-20 minuts (amb cassola de ferro i tapa pesant) a foc lent i sense destapar. Llavors hi he afegit la mica de sopa de ceba que tenia i ho he deixat uns minuts més, just perquè s'escalfés el caldo.

A part, he barrejar les quatre llenties que tenia amb una mica de búlgur i ho he posat a la cassola. He reservat dues cullerades del caldo de ceba per escalfar-ho i hi he afegit unes fulles de coriandre fresc talladet.

Ah!! També hi he posat una salseta per sobre... voleu saber quina?

Doncs una salsa d'ana- cards i iogurt, que he après fa molt poc, del meu amic Gerard.

Es tracta de posar al pot del pimer:
  • Dues cullerades de iogurt (pot ser de soja)
  • Un trosset d'api
  • Un grapadet d'anacards
  • 1 cullerada d'oli d'oliva
  • 1 culleradeta de pell de llimona
  • Sal i pebre
Es barreja tot ben bé i a disfrutar!!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada