dimecres, 14 de setembre del 2011

Fricandó de seitan i bolets

Un dels plats típics per excel·lència de la cuina catalana, és sens dubte, el fricandó. Estic segura que a casa vostra, o la mare o l'àvia, el fan d'allò més bo. 

Què us semblaria, sobretot aquells que esteu en fase de transició cap a una nutrició amb menys proteïnes animals, fer la versió vegetariana?
Aquí us  proposo una recepta, però us animo a que aprengueu a fer la de la "iaia" i simplement, substituiu la carn animal per seitan i sobretot, feu-me saber el resultat. 

Espero que us agradi.

Ingredients:

 - Seitan 
 - 1 cullerada de farina
 - 1 pebrot vermell
 - 1 pebrot verd
 - 1 ceba (jo hi clavo un clau d'olor en un trosset)
 - Alls (a discreció)
 - 1 Pastanaga
 - Pèsols (en aquest cas, són congelats)
 - Un bon grapat de xiitake (o qualsevol altre bolet)
 - Sal i pebre
 - Un gotet de vi (opcional)


Aquí no hi surten tots els ingredients...

Preparació:

En primer lloc tallem el seitan a filets, l'enfarinem una mica, el passem per la paella i reservem.

A continuació, en una cassola de fang, o de ferro, hi  sofregim la ceba i quan estigui ben tova hi afegim els alls (jo els poso sencers), els pebrots i les pastanagues. Al cap d'una estona hi afegim els bolets, els deixem coure uns minuts abans d'afegir-hi els pèsols (si són frescos, millor que millor), llavors ho barregem tot un parell de minuts i a continuació hi posem el seitan i un gotet (dels de tallat, per ex.) de vi, o de caldo vegetal, ho barregem tot i ho deixem coure fins que el líquid s'hagi incorporat al guisat i ja es pot apagar el foc.

 

Com tots els guisats, són molt millors si els deixem reposar, fins i tot d'un dia per l'altre.

Espero els vostres comentaris!!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada