Un dels plats típics per excel·lència de la cuina catalana, és sens dubte, el fricandó. Estic segura que a casa vostra, o la mare o l'àvia, el fan d'allò més bo.
Què us semblaria, sobretot aquells que esteu en fase de transició cap a una nutrició amb menys proteïnes animals, fer la versió vegetariana?
Aquí us proposo una recepta, però us animo a que aprengueu a fer la de la "iaia" i simplement, substituiu la carn animal per seitan i sobretot, feu-me saber el resultat.
Espero que us agradi.
Ingredients:
- Seitan
- 1 cullerada de farina
- 1 pebrot vermell
- 1 pebrot verd
- 1 ceba (jo hi clavo un clau d'olor en un trosset)
- Alls (a discreció)
- 1 Pastanaga
- Pèsols (en aquest cas, són congelats)
- Un bon grapat de xiitake (o qualsevol altre bolet)
- Sal i pebre
- Un gotet de vi (opcional)
Aquí no hi surten tots els ingredients... |
Preparació:
En primer lloc tallem el seitan a filets, l'enfarinem una mica, el passem per la paella i reservem.
A continuació, en una cassola de fang, o de ferro, hi sofregim la ceba i quan estigui ben tova hi afegim els alls (jo els poso sencers), els pebrots i les pastanagues. Al cap d'una estona hi afegim els bolets, els deixem coure uns minuts abans d'afegir-hi els pèsols (si són frescos, millor que millor), llavors ho barregem tot un parell de minuts i a continuació hi posem el seitan i un gotet (dels de tallat, per ex.) de vi, o de caldo vegetal, ho barregem tot i ho deixem coure fins que el líquid s'hagi incorporat al guisat i ja es pot apagar el foc.
Com tots els guisats, són molt millors si els deixem reposar, fins i tot d'un dia per l'altre.
Espero els vostres comentaris!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada