Fa un parell o tres de setmanes que a Cydonia hem incorporat un producte molt interessant, es tracta del xíitake. Un bolet d'orígen japonès però que es cultiva, també, molt a prop de casa.
I, el que és més important, ens el proporcionen la gent de "Bolet ben fet" que, com el seu nom indica, ho fan molt bé, seguint criteris ecològics i sostenibles. En aquest enllaç trobareu tota la informació sobre el cultiu, propietats i usos.
Aquesta és la darrera recepta que he fet amb aquest bolet tan deliciós.
Tempura de xiitake
Ingredients:
- Xíitake
- Oli d’oliva
- All
- Julivert
Per la tempura
- Farina de cigrons
- Sal
- Aigua
- Un polsim de llevat natural
Farem una crema ben homogènia amb la farina (si no en tenim de cigrons, podem utilitzar la de blat o d’espelta), l’aigua, la sal i el llevat. Si els bolets no són massa grans (els xíitake no ho acostumen a ser), es poden deixar sencers, llavors els arrebossem amb la crema i els fregim amb oli ben calent.
Podem fer una picada d’all i julivert per tirar-la per sobre abans de servir.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada