dimecres, 22 de juny del 2011

Gelatina de tomàquet i flam de cuscús d'espelta

INGREDIENTS PER LA GELATINA:

- 1 Kg. de tomàquet madur
- 1-2 grans d’all
- Suc de llimona
- Herbes fresques (Coriandre, alfàbrega, menta...)
- Ametlles crues picades
- 1-2 cullerades d’agar agar (una cullerada cada ½ l. de líquid)
- Sal
- Pebre
- Oli

PEL FLAM DE CUSCÚS INTEGRAL D’ESPELTA:

- Cuscús bullit
- 1 ceba grossa
- 2 porros
- Sal
- Pebre
- Espècies (comí, coriandre, curri...)



Primer de tot escaldarem els tomàquets i els pelarem. A continuació triturarem tots els ingredients (reservarem unes fulles d’herbes fresques). A part farem bullir mig gotet d’aigua i tres o quatre cullerades del triturat de tomàquet, hi afegim l’agar agar i el deixem uns cinc minuts al foc. Ho barregerem tot i ho reservarem a la nevera perquè refredi, si pot ser en motlles individuals.

Per fer el flam de cuscús, primer bullirem el cuscús i el reservarem. A banda farem un sofregit amb la ceba i els porros, quan estigui ben sofregidet, hi afegim el cuscús. S’hi podem afegir espècies, i/o herbes aromàtiques al gust.

Per muntar el plat, posarem un flam de tomàquet i un de cuscús i una amanida de temporada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada