diumenge, 2 d’octubre de 2016

Pastís crudivegà de llimona



Ingredients per la base:


  • 2 tasses de pastanaga ratllada
  • 1 tassa de coco ratllat
  • 1 tassa de farina d’ametlla
  • 8 dàtils (naturals, sense confitar)
  • 1 cullerada de xarop d’atzavara
  • Un polsim de canyella
  • Un polsim de nou moscada
  • Un polsim de sal
 


Ingredients per a la crema de llimona:


  • 1 tassa i mitja d’anacards activats
  • 1 tasseta (de cafè) d’aigua
  • El suc de 3 llimones
  • 2-3 cullerades de xarop d’atzavara
  • Un polsim de sal
  • 1 culleradeta de canyella en pols
  • Un polsim de nou moscada

Preparació de la base:

Per a fer la base, posarem les pastanagues ratllades en un bol. A part, triturarem els dàtils (sense pinyons) i els afegirem a les pastanagues juntament amb la resta d’ingredients. Ho treballarem ben bé, fins que ens quedi una massa homogènia, si volem hi podem afegir més coco ratllat o més farina d’ametlles.

Quan ja tinguem la massa amb la textura que volem ho posarem al motlle de pastís* i ho aplanarem perquè quedi ben llis.

Mentre preparem la crema de llimona, podem posar el motlle amb la base a la nevera, d’aquesta manera ens agafarà més consistència.

Preparació de la crema de llimona

Per a fer la crema de llimona, haurem deixat els anacards en remull (per activar-los), un mínim de 2-3 hores, llavors els colarem i els triturarem amb l’aigua, el xarop d’atzavara, la sal, la canyella, la nou moscada i el suc de llimona. El suc el podem anar afegint, mica a mica fins aconseguir la textura que volem (ha de quedar com si fos un mató, és a dir, una mica més consistent que si fos una crema de pastisseria.  

Si tenim un robot de cuina o un processador d’aliments, millor, perquè així ens quedarà més homogeni, si no, ho podem fer amb un pímer però haurem de tenir paciència i anar triturant fins que no es noti cap bocí d’anacard.

Un cop feta la crema la posarem al damunt de la base. Perquè ens quedi ben llisa podem posar-hi paper de forn al damunt i, amb les mans, anar-ho aplanant. Ho podem deixar a la nevera (millor d’un dia per l’altre), tapat amb el paper de forn perquè no se’ns assequi,  fins al moment de servir, llavors el decorarem com més ens agradi.





*Amb aquestes quantitats necessitem un motlle d’uns 22 cm. de diàmetre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada