dimecres, 8 de maig del 2013

Gaspatxo de remolatxa

Avui tenia ganes de deixar enrere les cremes i sopes de verdures calentetes de l'hivern i començar a experimentar amb els nous productes de primavera.
En obrir la nevera he vist una remolatxa al costat d'uns pebrots verds, els primers de la temporada, com els tomàquets madurs  i se m'ha acudit fer-ne una crema, una mena de gaspatxo, ja que em venia de gust que fos freda.
L'acabo de tastar i us la recomano, té el sabor refrescant dels tomàquets i el pebrot, i la dolçor de la remolatxa que l'hi donen una personalitat pròpia... boníssima!
Gaspatxo de remolatxa
Ingredients

  • 1 Kg. de tomàquets madurs
  • Una ceba
  • 1 gra d’all
  • 1 Pebrot verd
  • Una remolatxa bullida
  • Un polsim de sal
  • 1 got d’oli d’oliva
  • Dues cullerades de vinagre de poma

Preparació:
Primer haurem de bullir la remolatxa, sencera i amb pell, durant uns 35 minuts, o fins que estigui cuita. Quan s'hagi refredat,  la pelarem i la posarem en el bol de la batedora amb la resta d'ingredients i ho batrem fins aconseguir una consistència homogènia.
Opcionalment s’hi pot posar julivert o menta fresca tallada al damunt en el moment de servir.



5 comentaris:

  1. oh que bona! I molt sana! I molt original! Faré aquest gazpatxo, que l'altre dia en vaig fer amb maduixes i va quedar molt bo, també! Gràcies per compartir-ho! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, amb maduixes queda molt bo, i amb síndria! De fet si combinem bé els aliments podem experimentar i fer noves creacions, jo us animo a fer-ho, és millor de la cuina.
      Una abraçada

      Elimina
  2. soc fan del gazpatxo! i mai he provat amb cap altre variació, així que me l'apunto! crec q tampoc he provat mai la remolatxa, solament la de pot q posen a les amanides i no hem va barrufar gaire... potser així si!

    :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Veuràs que et quedaràs sorpresa, el gust de la remolatxa el que fa és endolcir el gaspatxo.

      Ja ens diràs com ha anat.
      Salut!

      Elimina
  3. Molt original! M'encanta el color que deixa la remolatxa a tots els plats i batuts! Es nota que l'estiu ja s'acosta ;)
    Una abraçada!!

    ResponElimina