diumenge, 28 de febrer de 2016

Boletes de mill



Boletes de mill
Ingredients:

  • 200 gr. de mill bullit
  • 2 cebes
  • 2 alls tendres
  • Un grapadet de panses i pinyons (o altres fruits secs)
  • 2 cullerades d’alga iziqui
  • 2 cullerades de sèsam torrat per arrebossar les boletes (opcional)




Preparació:
Abans de res posarem les algues iziqui en remull amb aigua i un rajolí de tamari.

Mentrestant prepararem un sofregit amb la ceba i els alls. Quan el sofregit comenci a agafar color, hi posarem les panses i els pinyons i ho deixarem un parell de minuts més. Llavors colarem les algues i les hi afegirem i ho deixarem coure fins que les algues siguis cuites, si cal es pot afegir un gotet de vi blanc, o aigua, perquè coguin millor les algues. 

Afegirem el mill i el barrejarem bé amb el sofregit. Quan sigui ben fred, farem unes boletes amb les mans i les arrebossarem amb sèsam torrat i ja estaran llestes.

El mill és el cereal que conté més ferro, la seva energia és “calenta” o sigui que ens va molt bé per escalfar l’organisme en els mesos de més fred.
Les boletes de mill també les podem fer amb espinacs, enlloc de les algues, el procediment serà el mateix, els espinacs els posarem ben talladets i sense coure, abans de posar-hi el mill, i acompanyades d’una amanida o una crema de verduretes de temporada, ja tenim un àpat ben complet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada