dimecres, 11 de desembre del 2013

Cuscús de coliflor amb salsa d'umeboshi

 
Cuscús de coliflor amb alvocat, taronja i salsa d'umeboshi

Avui em venia molt de gust provar de fer una mena de cuscús de coliflor que vaig tastar l'altre dia. Ara que està tant de moda la cuina "crudivegana" o "raw food", en podem aprendre moltes coses interessants.

Una de les més grans virtuts del "crudiveganisme", és la de conservar intactes totes les propietats dels aliments, en no coure'ls no s'alteren ni les vitamines ni cap dels seus nutrients. 

Aquesta és la recepta que he fet avui.

Ingredients:

Pel cuscús:
  • Mitja coliflor (només les "flors")
  • Un alvocat
  • El suc d'una llimona
  • Una taronja
  • Unes olives d'aragó
  • Julivert picat
  • Fulles de fonoll picat

Per la salsa:
  • Una culleradeta de salsa d'umeboshi
  • El suc d'una taronja
  • Dues cullerades d'oli d'oliva
  • Una cullerada de vinagre de poma

Preparació:
"Flors" de coliflor picades


Picarem les "flors"* de la coliflor (ho podem fer amb el 1-2-3) i les posarem en un bol d'amanida on anirem afegint, primer l'alvocat, tallat a daus que ruixarem amb el suc de la llimona perquè no s'oxidi, llavors la taronja, tallada ben petita, les olives i les fulles de julivert i de fonoll. Finalment ho amanirem tot amb la salsa d'umeboshi que farem emulsionant ben bé tots els ingredients.

Us sorprendrà el gust i la textura d'aquest "cuscús", que, amb una mica d'imaginació, podem convertir en un únic plat si hi afegim algun llegum, fruits secs, algues... Ah! i també el podem fer amb bròquil...

En aquest cas només utilitzarem les "flors", la qual cosa no vol dir que haguem de llençar ni el tronc ni les fulles, podem fer una magnífica sopa, o crema, o afegir-ho a un bon caldo.


4 comentaris: