dimarts, 18 de setembre del 2012

PASTA FRESCA FETA A CASA:



TORTELLINI D'ALBERGÍNIA AMB CEBA CONFITADA I PATÉ DE TOMÀQUET




La pasta fresca és un dels aliments més valorats arreu del món. Difícilment trobarem algú que no li agradi, des de nens molt petits a persones grans. Aporta molts beneficis a nivell nutricional com ara, carbohidrats d’absorció lenta amb un alt poder energètic, proteïnes, sals minerals, fibra... i, si a més, s’acompanya amb verdures, fruits secs o proteïna vegetal, tenim un plat molt complet.

Per sort avui en dia se’n pot trobar de molt bona als mercats (res a veure amb la fabricada industrialment) i botigues especialitzades però si us bé de gust fer-la a casa, veureu que tampoc no és tan difícil i que el resultat és espectacular.

Per preparar la pasta hem de comptar amb:

-     100 gr. de farina (nosaltres la vam utilitzar d’espelta)
-     1 ou sencer

Aquestes mesures són per persona.

Treballem la farina amb l’ou fins que ens quedi una massa homogènia i que no s’enganxi. Llavors l’emboliquem amb paper film (també es pot fer amb un drap de cotó) i la reservem a la nevera unes 12 hores, si és més no passa res.

Passat aquest temps hem d’amassar la pasta i donar-li la forma que vulguem. Si sou molt amants de la pasta, us recomano la màquina que trobareu a qualsevol botiga d’estris de cuina perquè realment ajuda molt a l'hora d’estirar la pasta i de donar-li el gruix apropiat, però si no teniu la màquina, també en podeu fer, només haureu d’anar plegant i estirant la massa amb un corró fins que aconseguiu el gruix que vulgueu. En el cas de tallerines o espaguetis, si no teniu la màquina, es tallen amb un ganivet molt afilat, i si voleu tortellinis, lasagna o canelons... només haureu de tallar la pasta a la mida. 

Per bullir la pasta, prepareu una olla amb força aigua, quan arrenqui el bull hi tireu sal i, en aquest cas, aneu afegint-hi els tortellinis d'un en un, espereu que torni a arrencar el bull i ho deixeu uns 5 minuts (depenent del tipus de farina) o ho tasteu fins que estigui al vostre gust.

Importantíssim! Perquè no s'enganxin els tortellinis entre ells (i qualsevol altre tipus de pasta) cal enfarinar-los bé abans de posar-los a l'olla.

Us passo les fotos dels tortellinis que vam fer a casa: 


Donant forma als tortellinis
Farcint els tortellinis
Cobrint els tortellinis







I la recepta!!

Aquests tortellinis els vam farcir de ceba confitada (ceba ben fregideta a foc lent durant mitja hora o tres quarts) i albergínia tallada molt petita i passada per la paella amb molt poc oli. Al damunt hi vam posar mitja culleradeta de paté de tomàquet sec.

Espero que us animeu a fer pasta, està boníssima!!



 





dijous, 13 de setembre del 2012

Tallers de cuina ecològica de Tardor al "Centre Cívic Teresa Pàmies"



 Cuina Ecològica de Tardor
amb
Isabel Celma

La naturalesa ens ofereix en cada estació els aliments mes adequats. Conèixer les seves propietats,  com es trien, cuinen i conserven ens permetrà gaudir dels millors sabors i d'una alimentació sana i respectuosa amb el medi ambient i amb els que cultiven els nostres aliments. Isabel Celma ens introduirà de forma pràctica i teòrica als sabers i sabors de la tardor.


Dies 25, 26 i 27 de setembre del 2012

de 19  a 21 hores
acte dins del programa de la Festa Major

Lloc centre Cívic Teresa Pàmies

Organitza:
Centre Cívic Teresa Pàmies
Associació de Veïns de  l'Esquerra de  l'Eixample. Vocalia consum responsable 
Xarxa de Consum Solidari

Les inscripcions son gratuïtes.   Només  és possible la participació en un dels tres dies.  Donat que les places són limitades es respectarà estríctament l'ordre d'inscripció.

Inscripcions:
Centre Cívic Teresa Pamies o
cuinatardor@gmail.com  indicant dia de l'activitat, nom  i cognom, adreça  i email de contacte





dijous, 6 de setembre del 2012

NOU CURS, NOUS TALLERS, NOVES ACTIVITATS


L'estreta col·laboració amb René + que electrodomèstics, de més de tres temporades seguides organitzant cursos i tallers, enguany ens ha permès programar conjuntament tota una sèrie de tallers de cuina eficient i saludable que ens ajudarà a organitzar-nos millor i a tenir una perspectiva global de tot el curs.

Els tallers començaran el mes d'Octubre i tindran una periodicitat mensual de manera que cada trimestre en farem un de cuina de temporada, un monogràfic i un tercer dedicat a la cuina amb hotpan. Seran en dijous de 19 a 21 h.

Com podeu veure en el banner que ha preparat René, també ofereixen tallers de pa casolà que es faran en dissabte...

L'avantatge és que si us apunteu a un mínim de tres tallers, siguin de cuina o de pa, tindreu un descompte en el preu de cadascun dels tallers. Trobareu tota la informació (preus, inscripcions, etc.) aquí

Aquestes són les dates dels tallers de cuina:  

18 octubre 2012 - Cuina eficient i saludable de tardor
15 novembre 2012 - Monogràfic d’hamburgueses i croquetes vegetals
13 desembre 2012 - Menú HotPan

17 gener 2013 - Cuina eficient i saludable d’hivern

07 febrer 2013 - Monogràfic cuina amb algues

07 març 2013 - Menú HotPan

11 abril 2013 - Cuina eficient i saludable de primavera

16 maig 2013 - Monogràfic Pica-Pica vegetarià 

06 juny 2013 - Menú HotPan

Espero que us agradi la nostra oferta.
Seguirem aprenent i gaudint de la cuina eficient i saludable.

Salut amb bons aliments!